Мариновані гливи: простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг глив (бажано - шапочки)
- 500 мл чистої води
- 180 мл оцту 9%
- 1 велика цибуля
- 10 жменя чорного перцю
- 1 ст.л. солі
- 2 лаврових листа
- спеції - за смаком
Інструкції:
- Вимийте гриби, відокреміть шапки від ніжок та наріжте на невеликі шматочки (маленькі шапки можна залишити цілими). Для маринування також можна використовувати й ніжки глив.
- В каструлю налити приблизно 1 л води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Після закипання опустити в каструлю з водою нарізані гриби та проварити їх протягом 10 хвилин на маленькому вогні.
- Тим часом приготувати маринад для глив. Цибулю очистити та нарізати тонкими кільцями, з'єднати його в окремій каструлі з чистою водою, горошинами перцю, лавровими листками, спеціями за смаком та поставити на вогонь.
- Після пріготування маринаду перекласти в нього шумівкою проварені гриби та довести до кипіння. Проварити гливи в маринаді протягом 3-5 хвилин при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню і залишити на кілька хвилин остигати.
- Банки для консервації на зиму простерилізуйте на пару, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип'ятити в окремій каструлі приблизно 8 хвилин. Розкласти проварені гриби з цибулею по банках, процідити бульйон і повернути на вогонь.
- Коли грибний відвар закипить, долити до нього оцет і знову довести до кипіння. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залити киплячим маринадом вміст банок.
- Закатати їх кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити на 5-6 годин.
- Зберігати мариновані гливи разом з іншими заготовками на зиму (вжити протягом року).