Вимийте гриби, відокреміть шапки від ніжок та наріжте на невеликі шматочки (маленькі шапки можна залишити цілими). Для маринування також можна використовувати й ніжки глив.
В каструлю налити приблизно 1 л води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Після закипання опустити в каструлю з водою нарізані гриби та проварити їх протягом 10 хвилин на маленькому вогні.
Тим часом приготувати маринад для глив. Цибулю очистити та нарізати тонкими кільцями, з'єднати його в окремій каструлі з чистою водою, горошинами перцю, лавровими листками, спеціями за смаком та поставити на вогонь.
Після пріготування маринаду перекласти в нього шумівкою проварені гриби та довести до кипіння. Проварити гливи в маринаді протягом 3-5 хвилин при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню і залишити на кілька хвилин остигати.
Банки для консервації на зиму простерилізуйте на пару, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип'ятити в окремій каструлі приблизно 8 хвилин. Розкласти проварені гриби з цибулею по банках, процідити бульйон і повернути на вогонь.
Коли грибний відвар закипить, долити до нього оцет і знову довести до кипіння. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залити киплячим маринадом вміст банок.
Закатати їх кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити на 5-6 годин.
Зберігати мариновані гливи разом з іншими заготовками на зиму (вжити протягом року).