Мариновані моховики - смачна та корисна страва

Мариновані моховики - смачна та корисна страва
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг моховиків
  • 1 л чистої води
  • 120 мл оцту 9%
  • 10 горошин чорного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 2-3 лаврових листа
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти

Інструкції:

  1. Моховики ретельно промити, почистити ножем від бруду та порізати на невеликі шматочки.
  2. В каструлі вскип'ятити близько 1 л чистої води, додати лимонну кислоту, нарізані гриби та довести до кипіння.
  3. Варити моховики протягом 20 хвилин з моменту закипання, знімаючи піну з поверхні бульйону.
  4. За 10 хвилин до закінчення варіння грибів додати до каструлі чисту воду, сіль, цукор, лаврові листки та зубчики часнику (очистити та розрізати кожен навпіл).
  5. Поставити каструлю з водою і спеціями на вогонь та довести до кипіння.
  6. Через 10 хвилин відкинути гриби на дуршлаг і покласти в кип`ячений маринад. Готувати моховики в маринаді 15 хвилин при слабкому кипінні.
  7. В кінці варіння додати оцет, добре перемішати і зняти з вогню.
  8. Простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити.
  9. Розкласти варені гриби разом зі спеціями по банкам, залити кип`ячененим маринадом і зразу ж закрити гарячими кришками.
  10. Перевернути банки з маринованими грибами дном вверх, обмотати щільним рушником та залишити на 5-6 годин до повного остигання.
  11. Зберігати мариновані моховики в прохолодному темному приміщенні до 1 року.

Під час приготування маринованих моховиків можна додавати різноманітні спеції та трави, щоб збагатити смак страви. Наприклад, розмарин, тим'ян, кмин та фенугрек можуть додати чудовий аромат та смак до грибів. Крім того, варто пам'ятати, що приготування маринованих грибів може зайняти трохи часу, тому краще запланувати цей процес заздалегідь.