Ікра з зелених помідорів - смачний та корисний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг зелених помідорів
- 1 кг моркви
- 6 болгарських перців
- 0,5 кг цибулі
- 300 мл оцту
- 250 мл рослинної олії
- 150 гр цукру
- 2 червоних гострих перця
- 2 ст.л. солі
- 1-2 ч.л. чорного молотого перцю
Рецепт приготування:
- Вимийте болгарський перець, очистіть його від насіння та стебла. Зелені помідори та гострий перець також вимийте та очистіть від стебел. Моркву та цибулю очистіть від шкірки. Потім всі овочі поріжте на великі шматочки.
- Пропустіть порізані овочі через м’ясорубку і переложіть у каструлю. Додайте сіль, цукор за смаком і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть масу до кипіння.
- Готуйте ікру з зелених помідорів близько 1 години на маленькому вогні, періодично помішуючи. Після цього часу додайте до ікри чорний молотий перець, сіль, цукор, влийте оцет і добре перемішайте.
- Протягом 15 хвилин готуйте ікру на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Поки готується ікра, стерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Розкладити гарячу ікру по банках, закрутіть кришки і переверніть їх догори дриґом. Покрийте теплим покривалом і залиште банки протягом 5-6 годин. Після цього можна зберігати банки з ікрою в темному прохолодному місці до 1-1,5 років.