Рецепт солоної скумбрії в домашніх умовах

Рецепт солоної скумбрії в домашніх умовах
3.5
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 солона скумбрія (вагою близько 0,6 кг)
  • 1,5 ст.л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Тушку риби промити, видалити голову, плавники та випатрати. Потім розрізати скумбрію уздовж на дві частини, відокремити філе від кісток. Вимити і ретельно обсушити філе серветками або паперовим рушником.
  2. На кожні 100 гр філе потрібно додавати 10 гр солі. З однієї тушки скумбрії виходить близько 350-400 гр філе. Засолити скумбрію таким чином: одну частину філе покласти на дно посудини, в якій буде засолюватися скумбрія. Посипати шматок філе 1/4 частиною солі з одного боку і 1/4 з іншого.
  3. На солону скумбрію покласти другий шматок філе, посипати його з одного і з іншого боку сіллю, що залишилася. Закрити ємність кришкою і залишити скумбрію в солі на 12-14 годин у кімнатній температурі.
  4. Через зазначений час відкрити кришку, промити філе під струменем води і викласти на паперовий рушник. Скумбрія має повністю просохнути від вологи. Тим часом приготувати приправи для засолювання скумбрії.
  5. Пропустити часник через часникодавилку (або дуже дрібно порізати). Лаврове листя потовкти в ступці в дрібну крихту. Потім додати пару щіпок чорного меленого перцю і знову потовкти.
  6. Змастити обидва філе (з боку м'яса) часником, рівномірно обсипати сумішшю лаврового листя і чорного меленого перцю. Обережно накрити одне філе іншим так, щоб "начинка" не висипалася і опинилася всередині риби. Щільно обернути скумбрію харчовою плівкою і відправити в морозилку на 4-6 годин.
  7. Через зазначений час вийняти засолену рибу, дати їй трохи відтанути і нарізати порційними шматочками. Коли риба повністю відтане - перекласти на тарілку і подавати до столу.
  8. Якщо ви не хочете, щоб усередині риби був лавровий лист, потрібно дати філе повністю відтанути, а потім очистити його зсередини від подрібненого лаврового листа ножем. Солона скумбрія готова, нарізати її порційними шматочками, перекласти на тарілку і прикрасити на свій смак. Смачного! 

Солона скумбрія - це не тільки смачна страва, а й чудовий спосіб розносити аромат у вашому домі. Щойно ви розріжете плівку навколо своєї саморобної скумбрії, аромат моря заповнить кожен куточок кухні, створюючи атмосферу свіжості та витонченості.