Пизи: рецепт із картоплею та фаршем
Кухня
Інгредієнти:
Картопляне тісто для пиз:
- 3-4 картоплини
- 250 гр сиру
- 150 гр борошна
- 150 гр крохмалю
- сіль за смаком
Начинка для картопляний пиз із фаршу:
- 300 гр свинячо-яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 1 яйце
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити й натерти на дрібній тертці в миску. Додати до картоплі крохмаль, сир і ретельно перемішати. Просіяти через сито борошно з сіллю до картопляної маси і вимісити однорідне тісто.
- Тісто для пиз має вийти гладким, однорідним і не рватися при розкачуванні. Якщо тісто не збирається в одну кулю, значить потрібно додати ще трохи тертої картоплі.
- Якщо ви використовуєте цілісний шматок м'яса, потрібно пропустити його через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. Якщо ви використовуєте готовий фарш, потрібно додати терту цибулину. Додати до фаршу подрібнену цибулину, сире яйце, сіль, перець, спеції та ретельно перемішати.
- Із картопляного тіста скачати "ковбасу" близько 3 см завтовшки. Нарізати ковбаску середніми шматочками приблизно 1-2 см завтовшки. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж (приблизно 5-7 мм), покласти в центр трохи фаршу і з'єднати краї "тіста".
- Таким чином сформувати кульки з начинкою всередині та надати їм круглої форми. На сковорідку влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь. У розігріту олію викласти картопляні кульки з фаршем.
- Смажити пизи з обох боків до рум'яності (приблизно по 3-5 хвилин). Потім скласти напівготові пизи в товстостінну каструлю, всипати близько пів-частини солі, покласти кілька лаврових листків, кілька горошин перцю і влити чисту гарячу воду так, щоб тільки покрити котлети.
- Прикрити каструлю кришкою і довести воду до кипіння. Готувати пизи на невеликому вогні близько 20-30 хвилин. Потім перекласти їх на тарілку і подавати до столу, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Пизи - це одна з найпопулярніших страв національної білоруської кухні. Їх готують не лише вдома, а й у ресторанах та кафе. Варто скуштувати цю смачну дрібничку кулінарії та насолодитися ароматом і смаком традиційної страви.