Пизи: рецепт із картоплею та фаршем

Пизи: рецепт із картоплею та фаршем
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Картопляне тісто для пиз:

  • 3-4 картоплини
  • 250 гр сиру
  • 150 гр борошна
  • 150 гр крохмалю
  • сіль за смаком

Начинка для картопляний пиз із фаршу:

  • 300 гр свинячо-яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити й натерти на дрібній тертці в миску. Додати до картоплі крохмаль, сир і ретельно перемішати. Просіяти через сито борошно з сіллю до картопляної маси і вимісити однорідне тісто.
  2. Тісто для пиз має вийти гладким, однорідним і не рватися при розкачуванні. Якщо тісто не збирається в одну кулю, значить потрібно додати ще трохи тертої картоплі.
  3. Якщо ви використовуєте цілісний шматок м'яса, потрібно пропустити його через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. Якщо ви використовуєте готовий фарш, потрібно додати терту цибулину. Додати до фаршу подрібнену цибулину, сире яйце, сіль, перець, спеції та ретельно перемішати.
  4. Із картопляного тіста скачати "ковбасу" близько 3 см завтовшки. Нарізати ковбаску середніми шматочками приблизно 1-2 см завтовшки. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж (приблизно 5-7 мм), покласти в центр трохи фаршу і з'єднати краї "тіста".
  5. Таким чином сформувати кульки з начинкою всередині та надати їм круглої форми. На сковорідку влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь. У розігріту олію викласти картопляні кульки з фаршем.
  6. Смажити пизи з обох боків до рум'яності (приблизно по 3-5 хвилин). Потім скласти напівготові пизи в товстостінну каструлю, всипати близько пів-частини солі, покласти кілька лаврових листків, кілька горошин перцю і влити чисту гарячу воду так, щоб тільки покрити котлети.
  7. Прикрити каструлю кришкою і довести воду до кипіння. Готувати пизи на невеликому вогні близько 20-30 хвилин. Потім перекласти їх на тарілку і подавати до столу, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Пизи - це одна з найпопулярніших страв національної білоруської кухні. Їх готують не лише вдома, а й у ресторанах та кафе. Варто скуштувати цю смачну дрібничку кулінарії та насолодитися ароматом і смаком традиційної страви.