Курка з картоплею на сковороді

Курка з картоплею на сковороді
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 велика куряча грудка
  • 6 середніх картоплин
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 яйце
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу грудку промити, відокремити від шкіри, кісток і просушити. Нарізати куряче філе тонкими пластинками близько 0,5 см завтовшки. На пательню влити 1 ст.л. олії та поставити на вогонь. Обсмажити куряче філе з обох боків по 2-3 хвилини на середньо-сильному вогні.
  2. Якщо у вас антипригарна сковорода, можна обсмажувати курку без олії. Ближче до кінця посолити й поперчити м'ясо за смаком. Зняти сковорідку з вогню, перекласти куряче філе на окрему тарілку або паперовий рушник. Картоплю почистити, вимити і натерти на крупній тертці. Терту картоплю скласти в сито і залишити стікати від зайвого соку. Можна промокнути картоплю паперовим рушником.
  3. Потім додати до тертої картоплі сире яйце, борошно, сіль, перець за смаком, ретельно перемішати. Сир натерти на дрібній тертці. Петрушку промити, обсушити і нашаткувати, змішати з сиром. На сковороді розігріти 1-2 ст.л. олії. Викласти на розігріту пательню з олією картопляну масу і рівномірно розподілити її по всьому дну.
  4. Через 2-3 хвилини перевернути картопляну масу на інший бік і викласти на половину всієї поверхні коржа куряче філе. Посипати куряче філе сумішшю тертого сиру та зелені. Накрити начинку з м'яса і сиру другою половиною картопляного млинця і перевернути на інший бік.
  5. Обсмажити курку з картоплею на сковороді з обох боків до золотистого кольору. Перекласти готову страву на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Курка з картоплею готова, подавати страву до столу гарячою. Смачного! 

Цікаво, що цю страву можна варіювати, додавши до начинки різні інгредієнти на ваш смак. Наприклад, можна додати нарізані гриби або кольорову паприку, щоб урізноманітнити смак. Також, якщо ви любите гострі страви, можна приправити курку спеціями або додати дрібно нарізаний чилі перець до начинки.