Рецепт японського омлету (Тамаго-які) в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця (+ жовток)
- 2 ст.л. білого сухого вина
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. солі (неповна)
Рецепт приготування страви:
- Чотири яйця й один жовток з'єднати в мисці, збити вінчиком або виделкою до однорідного кольору. Отриману суміш для японського омлету обов'язково процідити через сито. Додати до процідженої яєчної суміші сіль, цукор, біле сухе вино, соєвий соус і знову збити вінчиком.
- Сковороду змастити пів-ч.л. рослинної олії і поставити на вогонь. На сковороду з розігрітою олією влити третину всього яєчного тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Смажити японський омлет приблизно 2 хвилини на середньому вогні до готовності. Потім, не перевертаючи, згорнути омлет у щільний рулет і перекласти його на тарілку.
- Потім влити на сковорідку з розігрітою олією половину від тіста, що залишилося, і також рівномірно розподілити його по сковороді. Коли другий японський омлет дійде до готовності, покласти на край сковорідки готовий рулет і згорнути другий омлет разом із першим у рулет.
- Прибрати подвійний рулет на тарілку, на сковорідку з розігрітою олією влити тісто, що залишилося, і просмажити третій японський омлет. Покласти на край омлету рулет із двох перших омлетів і згорнути все в щільний рулет.
- Обсмажити рулет з омлетів з обох боків до рум'яності й перекласти на тарілку. Подавати японський омлет гарячим, особливо смачно з васабі, соєвим соусом і маринованим імбиром. Можна використовувати японський омлет для ролів. Смачного!
Завершивши приготування цих ласощів, ви зможете насолодитися ароматним і ніжним японським омлетом, який стане чудовою альтернативою звичайним сніданкам. Спробуйте додати свої власні нотки до рецепта, експериментуйте з начинками та смаковими поєднаннями, і нехай ваші кулінарні пригоди завжди будуть смачними та цікавими!