Фарш у сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг будь-якого м'яса (або готового фаршу)
- 1 велика цибулина
- 2-3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. борошна
- кілька гілочок кінзи, кропу та перушки
- мелений мускатний горіх і коріандр за смаком - не обов'язково
- сіль, перець за смаком
- + макарони або картопля (відвар можна замінити овочевим, курячим бульйоном або водою)
Рецепт приготування страви:
- До цієї страви заздалегідь готують гарнір із макаронів або відвареної картоплі, а відвар зливають в окрему ємність. Але відвар можна замінити овочевим (або курячим) бульйоном чи водою.
- М'ясо промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити, порізати дрібними шматочками. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Смажити її близько 3 хвилин до золотистого відтінку. Потім додати м'ясний фарш і перемішати.
- Смажити фарш на сковороді близько 10-15 хвилин практично до готовності. При цьому безперервно розминати грудочки фаршу лопаткою, щоб фарш був розсипчастим. Ближче до кінця додати сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
- Додати борошно, ретельно перемішати. Потім додати сметану і знову перемішати. Влити приблизно 400 мл відвару/бульйону і розмішати. Зелень промити та подрібнити. Після закипання зменшити вогонь, всипати зелень і ретельно перемішати.
- Готувати фарш у сметанному соусі ще кілька секунд і зняти сковороду з вогню. Перекласти страву зі сковороди по тарілках. Подавати фарш у сметані гарячим, з картопляним або макаронним гарніром. Смачного!
Коли подаєте фарш у сметанному соусі, можна прикрасити його зверху свіжою зеленню або додати трохи тертого сиру, щоб підкреслити його смакові якості. Ця ситна та задовільна страва стане чудовим варіантом для вечері з сім'єю або друзями. Аромат фаршу, переплетений зі сметанним соусом, заповнить вашу кухню та сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Спробуйте цей рецепт сьогодні та потіште своїх близьких чудовим смаком!