Котлети з кукурудзяної крупи

Котлети з кукурудзяної крупи
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'ясного фаршу
  • 200 мл чистої води
  • 12 ст.л. кукурудзяної крупи швидкого приготування
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль, перець за смаком

Панірування для котлет із кукурудзяної крупи:

  • 80 гр кукурудзяної крупи
  • 2 яйця
  • 75 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Воду підігріти до ледь теплого стану і влити в миску з фаршем. Додати яйце і ретельно перемішати. Потім додати сіль, перець за смаком, знову перемішати. Всипати по ложці кукурудзяну крупу, ретельно вимішуючи після кожного разу.
  2. Залишити фарш із кукурудзяною крупою на півгодини в кімнатній температурі. Через зазначений час приготувати панірування для котлет. Яйця вбити в миску, влити воду і збити виделкою до однорідності. В окрему миску всипати кукурудзяну крупу. Охолоджене вершкове масло нарізати невеликими смужками.
  3. Із набряклої м'ясної маси формувати невеликі коржі, у центр кожного покласти брусок масла. Загорнути краї м'ясного фаршу з крупою так, щоб масло опинилося всередині, надати котлеті овальної або круглої форми.
  4. Таким чином зліпити котлети з решти м'ясної маси з кукурудзяною крупою. Кожну котлету потрібно вмочити в яєчний кляр і обваляти в кукурудзяній крупі, викласти на обробну дошку. Відправити заготовки котлет із кукурудзяної крупи на годину в холодильник.
  5. Вийняти набряклі котлети з холодильника, вмочити в яєчній суміші, обваляти в кукурудзяній крупі та викласти на тарілку. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. олії, духовку розігріти до 180С.
  6. Викласти на пательню з розігрітою олією котлети і смажити їх приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Просмажені котлети скласти у форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духову шафу.
  7. Готувати котлети з кукурудзяної крупи в духовці приблизно 1 годину. Потім вийняти форму, залишити її під фольгою на кілька хвилин. Зняти фольгу, перекласти кукурудзяні котлети на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!

Тепер ви можете насолоджуватися цими соковитими котлетами з кукурудзяної крупи. Подаємо зі свіжими овочами або картоплею. Ця смачна та проста страва точно стане улюбленою у вашій родині. Спробуйте приготувати її вже сьогодні!