Котлети з кукурудзяної крупи
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг м'ясного фаршу
- 200 мл чистої води
- 12 ст.л. кукурудзяної крупи швидкого приготування
- 100 гр вершкового масла
- 1 яйце
- сіль, перець за смаком
Панірування для котлет із кукурудзяної крупи:
- 80 гр кукурудзяної крупи
- 2 яйця
- 75 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Воду підігріти до ледь теплого стану і влити в миску з фаршем. Додати яйце і ретельно перемішати. Потім додати сіль, перець за смаком, знову перемішати. Всипати по ложці кукурудзяну крупу, ретельно вимішуючи після кожного разу.
- Залишити фарш із кукурудзяною крупою на півгодини в кімнатній температурі. Через зазначений час приготувати панірування для котлет. Яйця вбити в миску, влити воду і збити виделкою до однорідності. В окрему миску всипати кукурудзяну крупу. Охолоджене вершкове масло нарізати невеликими смужками.
- Із набряклої м'ясної маси формувати невеликі коржі, у центр кожного покласти брусок масла. Загорнути краї м'ясного фаршу з крупою так, щоб масло опинилося всередині, надати котлеті овальної або круглої форми.
- Таким чином зліпити котлети з решти м'ясної маси з кукурудзяною крупою. Кожну котлету потрібно вмочити в яєчний кляр і обваляти в кукурудзяній крупі, викласти на обробну дошку. Відправити заготовки котлет із кукурудзяної крупи на годину в холодильник.
- Вийняти набряклі котлети з холодильника, вмочити в яєчній суміші, обваляти в кукурудзяній крупі та викласти на тарілку. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. олії, духовку розігріти до 180С.
- Викласти на пательню з розігрітою олією котлети і смажити їх приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Просмажені котлети скласти у форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духову шафу.
- Готувати котлети з кукурудзяної крупи в духовці приблизно 1 годину. Потім вийняти форму, залишити її під фольгою на кілька хвилин. Зняти фольгу, перекласти кукурудзяні котлети на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!
Тепер ви можете насолоджуватися цими соковитими котлетами з кукурудзяної крупи. Подаємо зі свіжими овочами або картоплею. Ця смачна та проста страва точно стане улюбленою у вашій родині. Спробуйте приготувати її вже сьогодні!