Оселедець по-корейськи: рецепт смакових вибухів
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг оселедця (приблизно 2 великі тушки)
- 4 цибулини
- 120 мл рослинної олії
- 4 ст.л. оцту 9%
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. солі
- пів-ч.л. чорного меленого перцю
- пів-ч.л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Приготувати оселедець для маринування. Видалити голови, хвости, плавники, нутрощі та промити рибу. Розділити очищену тушку риби вздовж на дві частини, видалити всі видимі кістки. З кожного оселедця має вийти два шматки філе зі шкірою.
- Нарізати кожен шматок філе зі шкірою невеликими шматочками, шириною близько 2 см. Молоки та ікру оселедця (якщо є) також порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями.
- У миску або каструлю скласти оселедець, томатну пасту, сіль, перець і ретельно перемішати. Потім влити оцет і знову розмішати. Додати молоки, ікру, перемішати. Додати цибулю, влити олію і ретельно перемішати.
- Залишити оселедець по-корейськи маринуватися мінімум на 3 години в холодильнику. Можна залишити оселедець у маринаді на 4 і більше годин - смак буде більш насиченим. За цей час бажано кілька разів вийняти миску і перемішати вміст.
- Через зазначений час оселедець по-корейськи буде готовий. Вийняти миску, перекласти її вміст на тарілку і подавати до столу. Смачного!
Оселедець по-корейськи - це ідеальна страва для закуски або основної страви. Вона підкреслить смак будь-якого святкового столу та зробить його неповторним. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся витонченим поєднанням солодкого, гострого й ароматного смаку.