Французький омлет
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 50 гр вершкового масла
- сіль, перець за смаком (бажано використовувати білий перець)
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати невеликими шматочками, скласти на пательню і поставити її на середній вогонь. Поки масло тане, вбити в миску три яйця і злегка збити їх виделкою до однорідного кольору, але не до утворення піни.
- Коли вершкове масло повністю розтопиться (не доводити до кипіння), влити його тонкою цівкою до яєць. При цьому безперервно збивати яєчну суміш виделкою, щоб білок не згорнувся. Близько 1 ч.л. олії потрібно залишити в сковороді. Посолити, поперчити омлет за смаком і розмішати.
- Сковороду з олією поставити на вогонь і нагріти. Вилити в сковороду половину яєчного "тіста" і рівномірно розподілити його по всьому дну. Смажити французький омлет близько 1-2 хвилин з одного боку до готовності. Не перевертаючи омлет на інший бік, згорнути його в рулетик і перекласти на тарілку.
- На сковороду влити тісто, що залишилося, просмажити його з одного боку до готовності і згорнути в рулет. Перекласти рулети на тарілку "швом" донизу. Подавати французький омлет гарячим або теплим. Смачного!
Французький омлет є однією з найвідоміших страв французької кухні. Він став символом простоти й елегантності, і досі залишається улюбленим сніданком для багатьох гурманів по всьому світу. Його рецепт був переданий з покоління в покоління і став класичним варіантом приготування омлету. Спробуйте його самі та насолоджуйтеся справжньою французькою кухнею!