Французький омлет

Французький омлет
3.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль, перець за смаком (бажано використовувати білий перець)

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло порізати невеликими шматочками, скласти на пательню і поставити її на середній вогонь. Поки масло тане, вбити в миску три яйця і злегка збити їх виделкою до однорідного кольору, але не до утворення піни.
  2. Коли вершкове масло повністю розтопиться (не доводити до кипіння), влити його тонкою цівкою до яєць. При цьому безперервно збивати яєчну суміш виделкою, щоб білок не згорнувся. Близько 1 ч.л. олії потрібно залишити в сковороді. Посолити, поперчити омлет за смаком і розмішати.
  3. Сковороду з олією поставити на вогонь і нагріти. Вилити в сковороду половину яєчного "тіста" і рівномірно розподілити його по всьому дну. Смажити французький омлет близько 1-2 хвилин з одного боку до готовності. Не перевертаючи омлет на інший бік, згорнути його в рулетик і перекласти на тарілку.
  4. На сковороду влити тісто, що залишилося, просмажити його з одного боку до готовності і згорнути в рулет. Перекласти рулети на тарілку "швом" донизу. Подавати французький омлет гарячим або теплим. Смачного!

Французький омлет є однією з найвідоміших страв французької кухні. Він став символом простоти й елегантності, і досі залишається улюбленим сніданком для багатьох гурманів по всьому світу. Його рецепт був переданий з покоління в покоління і став класичним варіантом приготування омлету. Спробуйте його самі та насолоджуйтеся справжньою французькою кухнею!