Смачний омлет з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 невеликий болгарський перець
- половина середнього помідора
- 30-50 гр маслин без кісточок
- 2-3 ст.л. молока
- 1 ст.л. борошна (без гірки)
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Помідор вимити, розрізати на дві частини, половину нарізати маленькими кубиками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати дрібними шматочками. Маслини порізати тонкими кружечками.
- На сковорідку влити кілька ложок олії і викласти болгарський перець із помідором. Смажити помідор із перцем, помішуючи, близько 5 хвилин на середньому вогні. Яйця вбити в окрему миску, влити молоко, додати сіль, перець за смаком і збити виделкою або вінчиком до однорідного кольору.
- Підмішати до яєчної суміші борошно і розмішати до повного розчинення грудочок. Болгарський перець із помідором рівномірно розподілити на пательні та залити яєчним тістом для омлету. одразу ж викласти на омлет кільця маслин.
- Смажити омлет з овочами на середньому вогні близько 2-3 хвилин. Кріп промити, обсушити і нашаткувати, посипати готовий омлет і зняти сковороду з вогню. Накрити сковороду на 1-2 хвилини кришкою. Перекласти готовий омлет з овочами на тарілку і подавати до столу гарячим. Смачного!
Омлет є однією з найпопулярніших страв для сніданку в багатьох країнах світу. Його можна приготувати з різноманітними інгредієнтами, включно з м'ясом, сиром, рибою, овочами тощо. Варіанти омлету в різних кулінарних традиціях дуже різноманітні, і кожен може знайти свій улюблений смак.