Рецепт соковитих печінкових котлет з манкою

Рецепт соковитих печінкових котлет з манкою
4.7
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 2-3 ст.л. манної крупи
  • 2 ст.л. гречаного борошна
  • 1/4 ч.л. соди
  • сіль та перець за смаком
  • 3 ст.л. рослинної олії

Інструкції:

  1. Промийте яловичу печінку під прохолодною водою та ошпарте киплячою водою зі сторони, де є плівка. Обережно відійміть плівку та наріжте печінку на крупні шматочки.
  2. Пропустіть шматочки печінки через м’ясорубку разом з очищеною цибулиною, додайте сире яйце та добре перемішайте. Додайте гречане борошно, манку, сіль, соду та ще раз перемішайте, поки маса не стане однорідною. Накрийте кришкою та залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка збільшилась у розмірі.
  3. Розігрійте на сковороді 3 ст.л. рослинної олії на середньому вогні. Викладіть декілька котлет на сковороду та смажте їх 1-2 хвилини з кожного боку. Перенесіть обсмажені котлети в каструлю з товстим дном, на сковороді обсмажте котлети з залишку фарша.
  4. Залийте печінкові котлети близько 100-150 мл киплячої води та поставте кастрюлю на вогонь. Після закипання води, закрийте кришкою та знизьте вогонь до мінімуму. Через 10 хвилин зніміть кришку та додайте ще 100-150 мл киплячої води.
  5. Тушкуйте печінкові котлети з манкою ще 10 хвилин під кришкою до готовності. Зніміть каструлю з вогню та залиште на 10-15 хвилин. Потім зніміть кришку, розкладіть котлети на тарілки та подавайте гарячими з будь-яким гарніром. Смакота гарантована!

Ці печінкові котлети з манкою - це чудовий варіант для тих, хто хоче щось смачне, але не хоче витрачати багато часу на готування складних страв. Цей рецепт є дуже простим і легко доступним, використовуючи лише декілька базових інгредієнтів. Крім того, він може бути варіюваний, додавати різні спеції або замінювати муку на інші зернові, щоб змінити смак. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком домашніх котлет з манкою!