Інгредієнти:
- 10 середніх яблук
- 0,5 кг листкового тіста (дріжджового)
- 100 г кураги
- 100 г волоських горіхів (очищених)
- 3 ст. л. меду
- 1 ст. л. цукрової пудри
- 1 яйце
Рецепт приготування:
- Заздалегідь заморожене листкове тісто витягнути з морозильника, викласти на стіл, присипаний борошном, накрити плівкою і залишити розморожуватися.
- Курагу скласти в невелику ємність, залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин. Волоські горіхи очистити, дрібно порізати ножем і трохи обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату.
- Злити воду з кураги і порізати її дрібними шматочками, змішати з горіхами та медом, ретельно перемішати. Яблука очистити від шкірки і обережно витягти серцевину (близько 1-1,5 см м'якушу знизу повинно залишитися). Нафарширувати кожне яблуко сумішшю горіхів, меду та сухофруктів.
- Листкове тісто тонко розкатати (товщина 0,6-0,7 см) і розрізати на 10 рівних за розміром квадратних шматочків.
- Покласти в центр кожного шматочка тіста по яблуку, з'єднати краї кожного квадрата над яблуком і защипати. Яблуко повинно повністю опинитися в тісті.
- Духовку розігріти до 180С, деко вистелити папером для випічки і перенести на нього яблука в тісті. Залишити вироби на час розігрівання духовки в теплому місці, щоб дріжджове тісто трохи збільшилося.
- Яйце розбити в невелику ємність і взбити вилкою до однорідності. Зробити кілька поздовжніх розрізів на тісті кожного яблука, змастити поверхню кожного виробу взбитим яйцем і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати яблука в листковому тісті приблизно 30-40 хвилин до золотистої корочки. Витягти деко і залишити його остудитися принаймні на 20 хвилин. Запечені яблука в тісті смачні як у теплому, так і у охолодженому вигляді. Смакота готова!
Цей десерт - прекрасна ідея для святкового столу або як десерт на будь-який день. Додавши до начинки різні сухофрукти і горіхи, можна отримати різноманітні варіації на тему цього десерту. До того ж, якщо у вас залишиться трохи тіста і начинки, можна спробувати зробити ще декілька маленьких яблук в тісті, щоб зберегти цю смакоту ще на кілька днів. А саме тісто можна взагалі заморозити, щоб в будь-який момент можна було приготувати цей десерт за лічені хвилини. Насолоджуйтеся цією смакотою.