Смачні пиріжки з повидлом: солодке задоволення для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- 750 гр борошна
- 400-500 гр варення (бажано смородинового, яблучного, грушевого або вишневого)
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 60 мл рослинної олії
- 50 гр цукру
- 2 ст.л. вершкового масла
- 15 гр свіжих дріжджів
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт:
- Яйця вбити в миску і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Потім збити яйця міксером до появи піни. Не перестаючи збивати яєчну масу, всипати до неї тонкою цівкою цукор і збивати ще 3-4 хвилини до пишності.
- Молоко влити в невелику каструлю і поставити на вогонь. Одразу після закипання зняти молоко з вогню і влити тонкою цівкою у збиті яйця (при цьому збивати їх міксером на середній швидкості).
- Залишити кремову масу остигати до теплої температури (близько 35С). Потім підмішати до неї просіяні 120-130 гр борошна і дріжджі (попередньо їх трохи розтерти виделкою з 2-3 ст.л. яєчно-молочної маси).
- Накрити миску легким рушником і залишити на 25 хвилин у теплому місці. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на півгодини, щоб воно підтануло.
- Через зазначений час влити в масу, що піднялася, рослинну олію, всипати сіль і перемішати. Потім підмішати більшу частину борошна, що залишилося, вершкове масло і ретельно перемішати.
- Вимісити однорідне гладке тісто, поступово підсипаючи решту борошна. Змастити поверхню тіста рослинною олією, накрити миску легким рушником і залишити в теплому місці на годину.
- Дріжджове тісто для пиріжків із варенням має збільшитися вдвічі. Через зазначений час розділити тісто на рівні за розміром шматочки (близько 25 штук), скачати з них кульки і залишити на 10 хвилин у теплі.
- Через 10 хвилин розкатати кожну кульку в коржик близько 1 см завтовшки, у центр покласти трохи варення, з'єднати і защипати краї тіста. Надати пиріжку овальної форми і викласти швом догори на деко (попередньо змастити його олією).
- Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і варення, викласти їх на деко швом догори. Духовку розігріти до 180/200С, пиріжки залишити на 15 хвилин підніматися в теплому місці. Яйце збовтати виделкою, змастити ним поверхню пиріжків і відправити деко в духовку.
- Випікати пиріжки з варенням близько 20-25 хвилин до рум'яності. Потім вийняти деко і залишити випічку остигати на 10-15 хвилин. Духові пиріжки з варенням смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Чи знаєте ви, що пиріжки з варенням - це не просто смачна випічка, а справжнє шедевральне поєднання солодощів і тіста? Цей рецепт пиріжків із повидлом викличе у вас неймовірну ностальгію за дитинством, коли найкращі смаколики готувала ваша бабуся. Аромат свіжої випічки, ніжне тісто та солодке повидло - все це створює магію, яка переносить вас до затишного домашнього обіду. Відчуйте радість і задоволення, даруючи собі та своїй родині цей чудовий десерт. Приготуйте пиріжки з варенням і переконайтеся, що справжня любов іде через шлунок!