Баранина з овочами: Вишукана й апетитна

Баранина з овочами: Вишукана й апетитна
4.3
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг баранини (гомілки)
  • 4 морквини
  • 350 мл білого сухого вина
  • 2 цибулини
  • 2-3 помідори
  • 3 стебла селери
  • 1 болгарський перець
  • 50 гр борошна
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Моркву очистити і порізати тонкими кружечками/ кубиками. Селеру порізати великими шматочками. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Часник очистити і порізати ножем на дрібні шматочки. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими кубиками.
  2. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин перекласти варені помідори в посудину з холодною водою і залишити їх остигати. Очистити помідори від шкірки і залишити осторонь.
  3. Борошно висипати в миску або на стіл, додати близько 1 ч. л. солі, чорний мелений перець за смаком і розмішати. Гомілки баранини промити, обсушити й обваляти з усіх боків у сухій суміші.
  4. У казані або товстостінній каструлі розігріти пару ложок олії і викласти запаніровані гомілки. Смажити баранину на сильному вогні близько 10 хвилин, при цьому періодично перевертаючи її.
  5. Перекласти просмажене м'ясо на паперовий рушник, казан (за необхідності влити ще ложку олії) залишити на вогні. Викласти в казан/каструлю з розігрітою олією цибулю з часником. Смажити їх приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи.
  6. Потім додати селеру, болгарський перець, моркву і перемішати. Ще через 3-4 хвилини смаження додати близько 1 ч.л. солі, чорний мелений перець за смаком і перемішати. Тим часом розігріти духовку до 160/180С.
  7. У казан із просмаженими овочами додати баранину, влити вино і ретельно перемішати. Тушкувати баранину з овочами на середньому вогні близько 3-5 хвилин до випаровування вина. Потім додати помідори, очищені від шкірки і ретельно перемішати. Відправити казан із м'ясом і овочами в духовку.
  8. Баранина з овочами готується близько 2-2,5 годин. Потім вийняти казан, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин настоюватися. Розкласти готову страву з баранини по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного! 

Цю дуже смачну страву можна подати зі свіжою зеленню та смачним хлібом. Бажано доповнити страву свіжою зеленню, такою як петрушка чи кріп. Соковитий і ніжний шматок баранини в поєднанні зі смаженими овочами створюють прекрасну гармонію смаку. Насолоджуйтеся цією чудовою стравою зі своїми близькими та друзями!