Баранина з овочами: Вишукана й апетитна
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг баранини (гомілки)
- 4 морквини
- 350 мл білого сухого вина
- 2 цибулини
- 2-3 помідори
- 3 стебла селери
- 1 болгарський перець
- 50 гр борошна
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити і порізати тонкими кружечками/ кубиками. Селеру порізати великими шматочками. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Часник очистити і порізати ножем на дрібні шматочки. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими кубиками.
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин перекласти варені помідори в посудину з холодною водою і залишити їх остигати. Очистити помідори від шкірки і залишити осторонь.
- Борошно висипати в миску або на стіл, додати близько 1 ч. л. солі, чорний мелений перець за смаком і розмішати. Гомілки баранини промити, обсушити й обваляти з усіх боків у сухій суміші.
- У казані або товстостінній каструлі розігріти пару ложок олії і викласти запаніровані гомілки. Смажити баранину на сильному вогні близько 10 хвилин, при цьому періодично перевертаючи її.
- Перекласти просмажене м'ясо на паперовий рушник, казан (за необхідності влити ще ложку олії) залишити на вогні. Викласти в казан/каструлю з розігрітою олією цибулю з часником. Смажити їх приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Потім додати селеру, болгарський перець, моркву і перемішати. Ще через 3-4 хвилини смаження додати близько 1 ч.л. солі, чорний мелений перець за смаком і перемішати. Тим часом розігріти духовку до 160/180С.
- У казан із просмаженими овочами додати баранину, влити вино і ретельно перемішати. Тушкувати баранину з овочами на середньому вогні близько 3-5 хвилин до випаровування вина. Потім додати помідори, очищені від шкірки і ретельно перемішати. Відправити казан із м'ясом і овочами в духовку.
- Баранина з овочами готується близько 2-2,5 годин. Потім вийняти казан, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин настоюватися. Розкласти готову страву з баранини по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Цю дуже смачну страву можна подати зі свіжою зеленню та смачним хлібом. Бажано доповнити страву свіжою зеленню, такою як петрушка чи кріп. Соковитий і ніжний шматок баранини в поєднанні зі смаженими овочами створюють прекрасну гармонію смаку. Насолоджуйтеся цією чудовою стравою зі своїми близькими та друзями!