Грибні котлети
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свіжих грибів
- 1 цибулина
- 100 гр білого хліба
- 100 мл молока
- 1 яйце
- панірувальні сухарі - опціонально
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Гриби потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді майже до готовності. Печериці варяться 5 хвилин після закипання, білі гриби - 10-15 хвилин, усі інші гриби - від 20 хвилин до півгодини.
- Потім відкинути гриби на друшляк і дати їм охолонути, грибний бульйон можна злити в окрему посудину і використовувати для приготування інших страв. Хліб нарізати на кілька шматків і скласти в невелику миску. Залити хліб молоком і залишити на 15 хвилин.
- Гриби пропустити через м'ясорубку, додати яйце і набряклий хліб (попередньо віджати його від молока). Додати в грибний фарш подрібнену зелень, сіль, перець і спеції за смаком, ретельно перемішати.
- Якщо грибна маса занадто рідка, можна додати кілька ложок панірувальних сухарів. Через 5-7 хвилин влити на сковорідку 2-3 ложки олії і поставити на вогонь. На розігріту олію викласти котлети з грибної маси (приблизно 2 ст.л. на кожну).
- Смажити грибні котлети приблизно 3-4 хвилини з кожного боку і перекласти на паперовий рушник. На сковорідку викласти наступну партію котлет і просмажити їх з обох боків до готовності. Подавати грибні котлети до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Грибні котлети - це не тільки вигідний спосіб використання свіжих грибів, а й чудова альтернатива м'ясним котлетам для вегетаріанців і веганів. Гриби містять велику кількість корисних речовин і волокон, що сприяють зміцненню імунітету та поліпшенню шлунково-кишкового тракту.