Картопля з печінкою
Кухня
Інгредієнти:
- 6-8 картоплин середнього розміру
- 0,5 кг яловичої печінки (можна замінити свинячою печінкою)
- 2 цибулини
- 150-170 мл чистої води
- 1 морква
- 2-3 ст.л. сметани будь-якої жирності
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Печінку промити й обсушити, порізати шматочками середнього розміру. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Моркву очистити та натерти на тертці. Одну цибулину почистити й порізати дрібним кубиком, а другу почистити й порізати тонкими кільцями.
- У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та викласти цибулю з морквою. Смажити овочі в режимі Смаження або випічка 5 хвилин. Потім додати подрібнену печінку і смажити її разом з овочами, помішуючи, в цьому ж режимі приблизно 10 хвилин.
- Воду влити в невелику ємність, з'єднати зі сметаною, сіллю і перцем (соус має бути трохи пересоленим і переперченим, оскільки страва не солона). Через 15 хвилин після початку приготування в режимі "Випічка" додати картоплю, влити сметанну заливку і перемішати.
- Готувати картоплю з печінкою в мультиварці приблизно 45 хвилин у режимі Тушкування. Після звукового сигналу додати сіль, перець і спеції за смаком (за потреби), накрити кришкою і залишити на 15 хвилин настоятися.
- Перекласти картоплю з печінкою з мультиварки по тарілках і подавати до столу як основну страву. Смачного!
Разом картопля та печінка утворюють гармонійне поєднання смаків і текстур у цьому рецепті. Вони створюють ситний та смачний обід чи вечерю для всієї родини. Спробуйте цей рецепт картоплі з печінкою в мультиварці та насолоджуйтеся цим чудовим поєднанням смаків!