Картопля з печінкою

Картопля з печінкою
4.4
(14)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6-8 картоплин середнього розміру
  • 0,5 кг яловичої печінки (можна замінити свинячою печінкою)
  • 2 цибулини
  • 150-170 мл чистої води
  • 1 морква
  • 2-3 ст.л. сметани будь-якої жирності
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печінку промити й обсушити, порізати шматочками середнього розміру. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Моркву очистити та натерти на тертці. Одну цибулину почистити й порізати дрібним кубиком, а другу почистити й порізати тонкими кільцями.
  2. У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та викласти цибулю з морквою. Смажити овочі в режимі Смаження або випічка 5 хвилин. Потім додати подрібнену печінку і смажити її разом з овочами, помішуючи, в цьому ж режимі приблизно 10 хвилин.
  3. Воду влити в невелику ємність, з'єднати зі сметаною, сіллю і перцем (соус має бути трохи пересоленим і переперченим, оскільки страва не солона). Через 15 хвилин після початку приготування в режимі "Випічка" додати картоплю, влити сметанну заливку і перемішати.
  4. Готувати картоплю з печінкою в мультиварці приблизно 45 хвилин у режимі Тушкування. Після звукового сигналу додати сіль, перець і спеції за смаком (за потреби), накрити кришкою і залишити на 15 хвилин настоятися.
  5. Перекласти картоплю з печінкою з мультиварки по тарілках і подавати до столу як основну страву. Смачного! 

Разом картопля та печінка утворюють гармонійне поєднання смаків і текстур у цьому рецепті. Вони створюють ситний та смачний обід чи вечерю для всієї родини. Спробуйте цей рецепт картоплі з печінкою в мультиварці та насолоджуйтеся цим чудовим поєднанням смаків!