Куряча печінка у багатофункціональному приладі

Куряча печінка у багатофункціональному приладі
4.0
(15)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки
  • 200 мл вершків 10% (можна замінити сметаною)
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна (не обов'язково)
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу печінку промити й обсушити, покласти в миску й залити на півгодини молоком (можна замінити сумішшю молока з водою або водою). Через зазначений час вийняти курячу печінку, промити, обсушити і порізати невеликими шматочками.
  2. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Вершки з'єднати з борошном (сметану - не обов'язково). У чашу мультиварки покласти вершкове масло і розігріти його в режимі Випічка. Просмажити цибулю до готовності протягом 5 хвилин у цьому ж режимі.
  3. Викласти курячу печінку в мультиварку й обсмажити її разом із цибулею протягом 20 хвилин. Через зазначений час додати в мультиварку вершки/сметану, сіль, перець за смаком і перемішати.
  4. Куряча печінка в мультиварці готується протягом години в режимі Тушкування. Зелень промити та подрібнити. Після звукового сигналу відкрити кришку мультиварки, додати подрібнену зелень і перемішати. Накрити мультиварку кришкою і залишити на 10 хвилин.
  5. Перекласти курячу печінку з мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного! 

Куряча печінка - це не лише смачна страва, а й джерело багатьох корисних речовин для організму. Вона містить багато заліза, вітамінів групи В і цінних амінокислот. Крім того, печінка має нейтралізуючу властивість, допомагаючи очищати організм від шкідливих речовин. Тож, насолоджуючись цими ласощами, ви також дбаєте про своє здоров'я.