Куряча печінка у багатофункціональному приладі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 200 мл вершків 10% (можна замінити сметаною)
- 1 цибулина
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. борошна (не обов'язково)
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячу печінку промити й обсушити, покласти в миску й залити на півгодини молоком (можна замінити сумішшю молока з водою або водою). Через зазначений час вийняти курячу печінку, промити, обсушити і порізати невеликими шматочками.
- Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Вершки з'єднати з борошном (сметану - не обов'язково). У чашу мультиварки покласти вершкове масло і розігріти його в режимі Випічка. Просмажити цибулю до готовності протягом 5 хвилин у цьому ж режимі.
- Викласти курячу печінку в мультиварку й обсмажити її разом із цибулею протягом 20 хвилин. Через зазначений час додати в мультиварку вершки/сметану, сіль, перець за смаком і перемішати.
- Куряча печінка в мультиварці готується протягом години в режимі Тушкування. Зелень промити та подрібнити. Після звукового сигналу відкрити кришку мультиварки, додати подрібнену зелень і перемішати. Накрити мультиварку кришкою і залишити на 10 хвилин.
- Перекласти курячу печінку з мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Куряча печінка - це не лише смачна страва, а й джерело багатьох корисних речовин для організму. Вона містить багато заліза, вітамінів групи В і цінних амінокислот. Крім того, печінка має нейтралізуючу властивість, допомагаючи очищати організм від шкідливих речовин. Тож, насолоджуючись цими ласощами, ви також дбаєте про своє здоров'я.