Рецепт: Смачний шашлик із печериць
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр великих печериць (близько 15 шт)
- 4 ст.л. рослинної олії
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1-2 зубчики часнику
- 1 ч.л. паприки (без гірки)
- кілька гілочок кропу
Рецепт приготування страви:
- Печериці ретельно вимити, обсушити паперовим рушником і скласти в целофановий пакет. Кріп промити, обсушити і нашаткувати ножем зелень. Змішати в невеликій ємності подрібнений кріп, паприку і часник (пропущений через часникодавку).
- Додати отриману суміш у пакет до грибів і перемішати. Потім влити лимонний сік, олію і соєвий соус. Зверху зав'язати "ручки" пакета так, щоб усередині залишилося повітря і гарненько потрясти гриби, щоб маринад розподілився якомога рівномірніше.
- Залишити печериці в маринаді на 15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 200/220С, глибоку форму застелити фольгою, приготувати шпажки для шашлику.
- Нанизати печериці на шпажки або шампури, закріпити над вугіллям, що тліє (мангалом), або над глибокою формою для запікання. Готувати шашлик із печериць у духовці близько 10-14 хвилин. Якщо ви готуєте шашлик на природі - постійно стежте за готовністю. Шашлик на мангалі може готуватися 15-20 хвилин.
- Вийняти форму/зняти шампури з мангала й обережно перекласти шашлик на тарілку. Можна зняти печериці зі шпажок на тарілку і подавати як закуску. Подавати шашлик із печериць з улюбленим соусом. Смачного!
Ароматні спеції, які використовуються в цьому рецепті, надають шашлику неповторного смаку. Спробуйте експериментувати зі своїми улюбленими приправами та додавайте свою нотку в цю класичну страву.