Рецепт: Смачний шашлик із печериць

Рецепт: Смачний шашлик із печериць
4.5
(9)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр великих печериць (близько 15 шт)
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. паприки (без гірки)
  • кілька гілочок кропу

Рецепт приготування страви:

  1. Печериці ретельно вимити, обсушити паперовим рушником і скласти в целофановий пакет. Кріп промити, обсушити і нашаткувати ножем зелень. Змішати в невеликій ємності подрібнений кріп, паприку і часник (пропущений через часникодавку).
  2. Додати отриману суміш у пакет до грибів і перемішати. Потім влити лимонний сік, олію і соєвий соус. Зверху зав'язати "ручки" пакета так, щоб усередині залишилося повітря і гарненько потрясти гриби, щоб маринад розподілився якомога рівномірніше.
  3. Залишити печериці в маринаді на 15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 200/220С, глибоку форму застелити фольгою, приготувати шпажки для шашлику.
  4. Нанизати печериці на шпажки або шампури, закріпити над вугіллям, що тліє (мангалом), або над глибокою формою для запікання. Готувати шашлик із печериць у духовці близько 10-14 хвилин. Якщо ви готуєте шашлик на природі - постійно стежте за готовністю. Шашлик на мангалі може готуватися 15-20 хвилин.
  5. Вийняти форму/зняти шампури з мангала й обережно перекласти шашлик на тарілку. Можна зняти печериці зі шпажок на тарілку і подавати як закуску. Подавати шашлик із печериць з улюбленим соусом. Смачного! 

Ароматні спеції, які використовуються в цьому рецепті, надають шашлику неповторного смаку. Спробуйте експериментувати зі своїми улюбленими приправами та додавайте свою нотку в цю класичну страву.