Курка з грибами у духовці

Курка з грибами у духовці
4.6
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 0,5 кг грибів
  • 3 цибулини
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 гр сметани
  • 100 мл молока (можна замінити вершками 10%)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте не печериці, потрібно гриби відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин. Якщо ви використовуєте білі гриби - достатньо їх варити 10 хвилин. Печериці просто ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. Відварені лісові гриби також подрібнити.
  2. Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Куряче філе промити, злегка(!) відбити тупим боком молотка.
  3. Викласти в розігріту олію шматки філе й обсмажити його по 2-3 хвилини з кожного боку на середньо-сильному вогні. Напівготове філе курки перекласти у форму для запікання, змащену олією. Духовку розігріти до 180С.
  4. На цю ж сковорідку влити ще ложку олії та викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні 3-4 хвилини, помішуючи. Потім додати гриби і перемішати, смажити цибулю з грибами на середньому вогні близько 10-15 хвилин до повного випаровування рідини. Якщо ви попередньо відварили гриби - можна обсмажувати їх менше.
  5. У невеликій ємності змішати сметану з молоком, сіллю і перцем. Залити отриманою сумішшю вміст сковороди. Тушкувати гриби у вершковому соусі приблизно 2-3 хвилини, помішуючи. Потім покрити грибною масою куряче філе у формі та посипати тертим сиром.
  6. Запікати курку з грибами в духовці близько 30 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Перекласти курку з грибами по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного! 

Тепер, щоб розширити ваші знання про кулінарію, ось цікавий факт: використання грибів у кулінарних стравах має довгу історію. У багатьох культурах гриби вважаються джерелом багатьох поживних речовин і мають цілющі властивості. Крім того, вони надають стравам багатого смаку й аромату. Не забувайте дбайливо готувати та використовувати гриби у своїх рецептах, щоб насолоджуватися всією їхньою смаковою палітрою та користю для здоров'я.