Курка з грибами у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 0,5 кг грибів
- 3 цибулини
- 100 гр твердого сиру
- 100 гр сметани
- 100 мл молока (можна замінити вершками 10%)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте не печериці, потрібно гриби відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин. Якщо ви використовуєте білі гриби - достатньо їх варити 10 хвилин. Печериці просто ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. Відварені лісові гриби також подрібнити.
- Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Куряче філе промити, злегка(!) відбити тупим боком молотка.
- Викласти в розігріту олію шматки філе й обсмажити його по 2-3 хвилини з кожного боку на середньо-сильному вогні. Напівготове філе курки перекласти у форму для запікання, змащену олією. Духовку розігріти до 180С.
- На цю ж сковорідку влити ще ложку олії та викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні 3-4 хвилини, помішуючи. Потім додати гриби і перемішати, смажити цибулю з грибами на середньому вогні близько 10-15 хвилин до повного випаровування рідини. Якщо ви попередньо відварили гриби - можна обсмажувати їх менше.
- У невеликій ємності змішати сметану з молоком, сіллю і перцем. Залити отриманою сумішшю вміст сковороди. Тушкувати гриби у вершковому соусі приблизно 2-3 хвилини, помішуючи. Потім покрити грибною масою куряче філе у формі та посипати тертим сиром.
- Запікати курку з грибами в духовці близько 30 хвилин до готовності. Потім вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Перекласти курку з грибами по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Тепер, щоб розширити ваші знання про кулінарію, ось цікавий факт: використання грибів у кулінарних стравах має довгу історію. У багатьох культурах гриби вважаються джерелом багатьох поживних речовин і мають цілющі властивості. Крім того, вони надають стравам багатого смаку й аромату. Не забувайте дбайливо готувати та використовувати гриби у своїх рецептах, щоб насолоджуватися всією їхньою смаковою палітрою та користю для здоров'я.