Рецепт смачних курячих люля-кебабів
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр курячого філе (разом зі шкіркою або знятого зі стегон/ніжок)
- 2 цибулини
- кілька гілочок петрушки
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. рослинного масла
- 1 ч. л. рідкого диму
- пів-ч.л. меленої паприки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Для приготування люля-кебаб необхідно використовувати куряче філе разом зі шкіркою або м'ясо, зняте зі стегон/ніжок.
- Отримане філе потрібно промити і витерти насухо серветками або паперовими рушниками.
- Зубчики часнику очистити, порізати м'ясо невеликими шматочками.
- Подрібнити курку з часником до отримання фаршу за допомогою блендера, комбайна чи м'ясорубки.
- Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати ножем (натирати на тертці або пропускати через м'ясорубку не можна, щоб у фарші не виявилося занадто багато рідини).
- Зелень промити і нашаткувати.
- З'єднати в мисці курячий фарш із подрібненою цибулею, зеленню, чорним меленим перцем, паприкою, посолити та перемішати.
- Відбити фарш, збираючи його руками і відкидаючи об плоску поверхню щонайменше 20 разів.
- Перекласти фарш для люля-кебаб в миску, накрити кришкою і залишити на півгодини в холодильнику.
- Потім вийняти миску з холодильника і сформувати з фаршу невеликі ковбаски завдовжки близько 7 см.
- Розігріти в сковороді олію, викласти ковбаски з фаршу і збризкати їх рідким димом.
- Смажити люля-кебаб із курки на помірному вогні по 2 хвилини з кожного боку. Перекласти готову страву на тарілку і трохи остудити, просмажити наступну порцію фаршу до готовності.
- Подавати курячі люля-кебаб гарячими, на гарнір бажано подати мариновану цибулю. Смачного!
Курячі люля-кебаби - це смачна та проста у приготуванні страва, яку можна готувати на барбекю або на сковороді. Ця страва є чудовою альтернативою класичним шашликам зі свинини чи яловичини та стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Додайте улюблені спеції до фаршу та насолоджуйтеся ароматним та соковитим курячим люля-кебабом.