Рецепт смачних курячих люля-кебабів

Рецепт смачних курячих люля-кебабів
3.6
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр курячого філе (разом зі шкіркою або знятого зі стегон/ніжок)
  • 2 цибулини
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. рослинного масла
  • 1 ч. л. рідкого диму
  • пів-ч.л. меленої паприки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування люля-кебаб необхідно використовувати куряче філе разом зі шкіркою або м'ясо, зняте зі стегон/ніжок.
  2. Отримане філе потрібно промити і витерти насухо серветками або паперовими рушниками.
  3. Зубчики часнику очистити, порізати м'ясо невеликими шматочками.
  4. Подрібнити курку з часником до отримання фаршу за допомогою блендера, комбайна чи м'ясорубки.
  5. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати ножем (натирати на тертці або пропускати через м'ясорубку не можна, щоб у фарші не виявилося занадто багато рідини).
  6. Зелень промити і нашаткувати.
  7. З'єднати в мисці курячий фарш із подрібненою цибулею, зеленню, чорним меленим перцем, паприкою, посолити та перемішати.
  8. Відбити фарш, збираючи його руками і відкидаючи об плоску поверхню щонайменше 20 разів.
  9. Перекласти фарш для люля-кебаб в миску, накрити кришкою і залишити на півгодини в холодильнику.
  10. Потім вийняти миску з холодильника і сформувати з фаршу невеликі ковбаски завдовжки близько 7 см.
  11. Розігріти в сковороді олію, викласти ковбаски з фаршу і збризкати їх рідким димом.
  12. Смажити люля-кебаб із курки на помірному вогні по 2 хвилини з кожного боку. Перекласти готову страву на тарілку і трохи остудити, просмажити наступну порцію фаршу до готовності.
  13. Подавати курячі люля-кебаб гарячими, на гарнір бажано подати мариновану цибулю. Смачного!

Курячі люля-кебаби - це смачна та проста у приготуванні страва, яку можна готувати на барбекю або на сковороді. Ця страва є чудовою альтернативою класичним шашликам зі свинини чи яловичини та стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Додайте улюблені спеції до фаршу та насолоджуйтеся ароматним та соковитим курячим люля-кебабом.