Рецепт на швидку та смачну піджарку зі свинини

Рецепт на швидку та смачну піджарку зі свинини
4.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свинини
  • 300 мл томатного соку або (або 150 гр томатної пасти, або 2 помідори)
  • 150 гр сметани 15%
  • 1 велика цибулина
  • 2 лаврові листи
  • невеликий пучок петрушки чи сушена зелень
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити, обсушити та порізати невеликими брусочками приблизно однакового розміру.
  2. Скласти м'ясо в миску, посолити, поперчити та перемішати, залишити на 15 хвилин.
  3. На сковороді розігріти 1 ст. смальцю, жиру (можна замінити вершковим маслом) і ложку олії.
  4. Смажити свинину на сильному вогні, безперервно помішуючи, близько 1-2 хвилин.
  5. Цибулю очистити і нарізати кубиками, додати в сковороду і перемішати, зменшити вогонь до середнього і обсмажувати цибулю з м'ясом приблизно 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
  6. Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати піджарку 15 хвилин.
  7. Якщо ви використовуєте томатну пасту, її потрібно розвести водою у співвідношенні 1:1.
  8. Зелень промити та подрібнити.
  9. Свіжі помідори вимити, зробити на них хрестоподібні надрізи і покласти в каструлю з окропом.
  10. Через хвилину перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин для охолодження.
  11. Зняти з помідорів, що остигли, шкірку і натерти м'якоть на тертці або розім'яти виделкою.
  12. Влити в сковороду з м'ясом і цибулею томатний сік/пасту з водою/подрібнені помідори і перемішати.
  13. Тушкувати на слабкому вогні без кришки ще 10 хвилин, помішуючи.
  14. Потім додати до підсмажування сметану, лаврове листя, посолити, поперчити до смаку і перемішати.
  15. Готувати засмажку зі свинини із соусом на середньому вогні близько 5-10 хвилин, періодично помішуючи.
  16. Потім посипати страву подрібненою чи сушеною зеленню та зняти з вогню.
  17. Піджарка зі свинини буде смачнішою, якщо залишити її перед подачею настоятися під кришкою на 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти м'ясо з підливкою по тарілках і подавати з будь-яким гарніром на смак. Смачного!

Піджарка зі свинини - це смачна і проста страва, яку можна приготувати за декілька хвилин. Це ідеальний варіант для швидкого обіду або вечері, коли ви не маєте багато часу на приготування їжі. Приготована за цим рецептом піджарка виявиться соковитою та ароматною, а її томатний соус ідеально підійде до будь-якого гарніру. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком вишуканої та поживної страви!