Домашня ковбаса в духовці з маринованого м'яса

Домашня ковбаса в духовці з маринованого м'яса
3.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини;
  • 1 кг курячого філе;
  • 1 кг курячого жиру на шкурці (або свинячого сала з грудинки);
  • 0,5 л плодового або виноградного вина (бажано домашнього);
  • 6 зубчиків часнику;
  • орегано - за смаком;
  • суміш перців - за смаком;
  • тмін - за смаком;
  • сіль, перець та інші спеції - за смаком;
  • кишки або колбасна оболонка (опціонально).

Рецепт приготування:

  1. Промиту свинину нарізати на шматочки середнього розміру та скласти у велику миску. Влити вино, додати орегано за смаком, перемішати, накрити миску кришкою та відправити в холодильник на ніч (не менше 10 годин).
  2. Після цього часу злити маринад, свинину насухо витерти серветками та дрібно нарізати ножем. Куряче філе промити, просушити та також дрібно нарізати. Курячий жир або свиняче сало пропустити через м'ясорубку з крупним отвором.
  3. З'єднати свинину з куркою, салом/жиром, часником (пропущеним через часникодавку), всі трави та спеціями, додати сіль, перець та інші спеції за смаком та перемішати. Накрити миску кришкою та відправити на 3-4 години в холодильник.
  4. Кишки ретельно промити та обсушити. Наповнити їх або ковбасну оболонку настоявшимся в холодильнику фаршем за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці (не наповнювати занадто щільно або, навпаки, занадто вільно). Кінці колбасок щільно зав'язати.
  5. Скрутити колбасу в кільця, укласти в рукав для запікання, покласти його на противень та відправити на півгодини в розігріту духовку. Після цього часу розрізати рукав, розвернути його, змастити колбаски зниз жиром або рослинною олією. Запікати домашню колбасу в духовці до утворення рум'яної скоринки ще 15-20 хвилин.
  6. Готові колбаси можна подавати до столу як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
    Цей рецепт ідеально підходить для вечері з родиною або друзями, адже готувати домашню колбасу разом може стати цікавим заняттям для всіх. Крім того, саме з таких м'ясних страв складаються справжні українські святкові столи. Додайте до своєї страви свіжі овочі та зелень, і ви отримаєте смачний та здоровий обід чи вечерю для всієї родини.