Рецепт шарлотки в мультиварці: простота та смак у одному

Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 яблука
- 5 яєць
- 200 гр цукру
- 150-170 гр борошна
- 100 гр сметани або кефіру (не обов'язково)
- 1-2 ч.л. лимонного соку
- пів ч.л. кориці (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Яйця вийняти з холодильника і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Тим часом просіяти в окрему миску борошно. Яблука вимити і розрізати на дві частини, видалити насіння і порізати м'якоть разом зі шкіркою дрібними кубиками. Влити в миску з яблуками лимонний сік, додати корицю і гарненько перемішати.
- Яйця вбити в миску, почати їх збивати міксером на високій швидкості. Коли яйця зіб'ються в невелику піну, всипати до них цукор і продовжувати збивати близько 5 хвилин до утворення світлої пишної маси.
- Потім додати до яєчної суміші сметану, збити до однорідності. Підмішати просіяне борошно і вимішати тісто ложкою до однорідності. Додати яблучну начинку для пирога і перемішати. Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном.
- Вилити тісто з яблуками в чашу мультиварки і встановити режим Випічка на 70 хвилин. Готувати шарлотку в мультиварці в зазначеному режимі приблизно годину і 10-15 хвилин. Чим більше яблук ви додали, тим довше потрібно дати часу шарлотці на приготування.
- Після звукового сигналу залишити шарлотку в мультиварці ще на 10 хвилин у режимі Підігрів. Перекласти шарлотку з мультиварки на тарілку, дати їй кілька хвилин охолонути. Перевернути пиріг дном догори, прикрасити на свій смак і нарізати порційними шматками. Смачного!
Рецепт шарлотки в мультиварці - це чудовий спосіб приготувати смачний домашній пиріг з мінімумом зусиль. Яблучний аромат, поєднаний з повітряною текстурою тіста, зробить цей десерт незабутнім. Необхідні інгредієнти доступні та прості в приготуванні. Рецепт підходить навіть для кулінарів-початківців, тому спробуйте створити цю смакоту з використанням вашої мультиварки. Ви можете насолоджуватися чудовим домашнім смаком шарлотки в затишку вашого дому.