Пончики на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 400-450 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 5 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 3 ст.л. рослинної олії
- пів-ч.л. соди
- дрібка солі
- + 250 мл рослинної олії
Рецепт приготування страви:
- Кефір влити в миску, додати яйце і гарненько збити вінчиком або міксером. Додати в кефірну масу цукор, сіль і ще раз збити до однорідного стану. Влити рослинну олію, збити. Додати в кефірне тісто соду і кілька разів перемішати ложкою.
- Борошно просіяти через сито, за бажанням можна це зробити двічі. Підмішати до кефірної маси просіяне борошно і вимішати до однорідного стану. Тісто на кефірі для пончиків може увібрати менше або більше борошна.
- Тісто для пончиків на кефірі має вийти м'яким, не прилипати до рук. Розділити тісто на дві рівні частини, розкачати кожну в пласт близько 1 см завтовшки. Вирізати з тіста кола склянкою, а в центрі кожного кола вирізати невеликий отвір чаркою.
- Залишки тіста можна зім'яти, вимісити і знову розкачати, вирізати пончики. У глибоку пательню або товстостінну каструлю влити олію і поставити на вогонь. Перевіряти олію на готовність таким чином: покласти в гарячу олію невеликий шматочок тіста. Якщо він одразу ж почав шипіти і збільшуватися в розмірі, значить олія розігрілася до потрібної температури.
- Викласти в розігріту олію заготовки пончиків. Смажити пампушки на кефірі приблизно по 2 хвилини з кожного боку до рум'яного золотистого кольору. Потім вийняти їх шумівкою на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру. Під час смаження не кладіть одразу всі пончики в олію. Потрібно, щоб вони лягали тільки в один шар.
- Пончики на кефірі смачні і в гарячому, і в холодному вигляді. За бажанням можна прикрасити їх цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Щоб зробити цей рецепт цікавішим, можна спробувати різні варіанти начинок для пончиків. Наприклад, начинити їх шоколадним кремом або варенням, або посипати цукровою пудрою чи кокосовою стружкою. Пончики на кефірі - чудова ідея для сніданку або чаю з друзями. Вони ідеально пасуватимуть до будь-якої ситуації та стануть справжньою насолодою для вашого піднебіння.