Смачний шоколадний манник
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр сметани
- 4 яйця
- 200 гр манної крупи
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр чорного або молочного шоколаду
- 3 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. рослинної олії
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. соди
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини0годину в теплі. Сметану влити в миску, поступово просіяти через сито манну крупу і ретельно перемішати. Залишити манну масу на годину в кімнатній температурі. Яйця вийняти з холодильника і залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- Через зазначений час збити масло міксером до пишності. Всипати цукор, сіль, ванільний цукор і знову збити до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати масло з цукром міксером, вбити яйця по одному.
- До манної маси додати какао-порошок, олію та борошно. Перемішати до повної однорідності та рівного шоколадного кольору. Потім додати соду і знову перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією і присипати манкою.
- Шоколад поламати на дрібні шматочки. Манну масу змішати з яєчно-масляною. Вилити у форму половину тіста, зверху викласти дрібні шматочки шоколаду і залити рештою тіста. Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати шоколадний манник близько 50 хвилин до готовності. Потім відкрити дверцята духової шафи і залишити в ній форму на 10-15 хвилин. Потім дістати форму і накрити легким рушником на 10 хвилин. Перекласти шоколадний манник на тарілку, прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати. Приємного чаювання!
Шоколадний манник - це чудовий спосіб солодко себе потішити або порадувати близьких. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся чудовим смаком та ароматом шоколаду. Можете експериментувати з прикрасами, додавати фрукти або ягоди, щоб зробити його ще більш привабливим для очей і шматка. Насолоджуйтеся цим ніжним десертом разом із чашкою ароматного чаю.