Шарлотка з яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 2 яблука
- 350-400 гр цукру
- 300 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Яйця і масло вийняти з холодильника, залишити в теплому місці на 15 хвилин. Борошно просіяти через сито в миску. Яблука для шарлотки ретельно вимити, розрізати кожне на дві частини і видалити насіння. Порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками. Обваляти яблука з усіх боків у борошні (близько 2-3 ст.л.).
- Потім вбити яйця в окрему миску, додати цукор і збивати міксером до утворення пишної кремової маси протягом 10 хвилин. Потім додати підтале масло і збити до однорідності.
- З'єднати збиту яєчну суміш із яблуками, борошном і гарненько перемішати. викласти тісто у форму й одразу ж відправити в розігріту духову шафу.
- Готується шарлотка з яблуками приблизно 40 хвилин. Коли шарлотка зарум'яниться зверху, відчинити дверцята духовки і залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти форму, обережно перекласти яблучну шарлотку на тарілку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!
Шарлотка є популярним десертом, який має своє коріння в російській кухні. Її було названо на честь Шарлотти, дружини короля Юрія III, яка першою приготувала цей смачний пиріг із яблуками. Сьогодні шарлотка з яблуками вважається класичним десертом, який дарує затишок і тепло в будь-яку пору року.