Рецепт яблучного кексу
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 250 гр борошна
- 150 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 80-100 гр цукру
- 1 середній лимон
- 1,5 ч.л. розпушувача або пів-ч.л. соди
- 1-2 ст.л. білого вина/рому/коньяку
- 1 ч.л. кориці
Рецепт приготування страви:
- Яйця вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплому місці. Лимон ретельно вимити, обсушити, зняти цедру і натерти її на дрібній тертці. З м'якоті вичавити весь сік і процідити його через сито від м'якоті та кісточок.
- Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яйця з цукром приблизно 5 хвилин до пишності. Не перестаючи збивати яйця, влити алкоголь, лимонний сік і рослинну олію.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і корицею, розмішати. До рідкої суміші поступово підмішати борошняну суміш і терту цедру. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати м'якоть невеликими кубиками і вмішати в тісто для кексу. Вилити все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духовку.
- Випікати яблучний кекс близько 45 хвилин до рум'яності. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Перекласти кекс із яблуками на тарілку і нарізати шматочками. Приємного чаювання!
Ще один спосіб приготування цього кексу - додати в тісто горішки або сухофрукти для більш насиченого смаку. Можна також приготувати глазур для кексу, змішавши цукрову пудру з лимонним соком і полив готову випічку цією солодкою сумішшю. Кекс також добре підходить для десерту зі сметаною або ванільним морозивом.