Цвєтаївський пиріг
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для цветаївського пирога:
- 150 гр вершкового масла
- 200-250 гр борошна
- 100-120 гр сметани будь-якої жирності
- 1,5 ч.л. розпушувача або пів-ч.л. соди
Сметанна заливка для яблучного пирога:
- 200 гр сметани
- 200 гр цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
- + 3 середніх яблука
Рецепт приготування страви:
- Приготувати тісто для цветаївського пирога. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Дати маслу повністю охолонути, борошно просіяти разом із розпушувачем через сито і розмішати. Остигле масло з'єднати зі сметаною і гарненько розмішати.
- Поступово підмішати борошняну суміш до сметанної і замісити м'яке тісто, що не липне до рук. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на 15 хвилин. Тим часом приготувати яблука та сметанну заливку для цвєтаєвського пирога.
- Сметану викласти в миску, додати цукор, ванільний цукор і ретельно розмішати. Яйце вбити в окрему невелику ємність і збити виделкою. З'єднати збите яйце зі сметанним кремом і гарненько розмішати. Поступово підмішати до сметанного крему борошно.
- Яблука вимити, розрізати на дві частини та видалити серцевину. Нарізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими скибочками. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити невеликим шматочком вершкового масла.
- Викласти тісто для пирога у форму, рівномірно розподілити його по всьому дну і сформувати бортики близько 2-3 см. Покрити все дно яблуками і залити сметанною заливкою. Відправити форму в розігріту духовку.
- Готувати цветаївський пиріг близько 45-50 хвилин і вийняти форму. Дати страві охолонути щонайменше 10 хвилин. Цвєтаєвський пиріг із яблуками та сметаною смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна відразу ж після приготування подавати його до чаю, а можна на кілька годин залишити в холодильнику для просочення. Приємного чаювання!
Цвєтаївський пиріг - назва, яка захоплює своєю загадковістю та неперевершеним смаком. Цей пиріг не просто страва, він - справжнє втілення мистецтва випічки. Його аромат наповнить вашу кухню неперевершеним запахом свіжих яблук та олії, а його смак стане справжньою насолодою для вашого неба.