Цвєтаївський пиріг

Цвєтаївський пиріг
4.9
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для цветаївського пирога:

  • 150 гр вершкового масла
  • 200-250 гр борошна
  • 100-120 гр сметани будь-якої жирності
  • 1,5 ч.л. розпушувача або пів-ч.л. соди

Сметанна заливка для яблучного пирога:

  • 200 гр сметани
  • 200 гр цукру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 3 середніх яблука

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто для цветаївського пирога. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Дати маслу повністю охолонути, борошно просіяти разом із розпушувачем через сито і розмішати. Остигле масло з'єднати зі сметаною і гарненько розмішати.
  2. Поступово підмішати борошняну суміш до сметанної і замісити м'яке тісто, що не липне до рук. Обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на 15 хвилин. Тим часом приготувати яблука та сметанну заливку для цвєтаєвського пирога.
  3. Сметану викласти в миску, додати цукор, ванільний цукор і ретельно розмішати. Яйце вбити в окрему невелику ємність і збити виделкою. З'єднати збите яйце зі сметанним кремом і гарненько розмішати. Поступово підмішати до сметанного крему борошно.
  4. Яблука вимити, розрізати на дві частини та видалити серцевину. Нарізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими скибочками. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити невеликим шматочком вершкового масла.
  5. Викласти тісто для пирога у форму, рівномірно розподілити його по всьому дну і сформувати бортики близько 2-3 см. Покрити все дно яблуками і залити сметанною заливкою. Відправити форму в розігріту духовку.
  6. Готувати цветаївський пиріг близько 45-50 хвилин і вийняти форму. Дати страві охолонути щонайменше 10 хвилин. Цвєтаєвський пиріг із яблуками та сметаною смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна відразу ж після приготування подавати його до чаю, а можна на кілька годин залишити в холодильнику для просочення. Приємного чаювання!

Цвєтаївський пиріг - назва, яка захоплює своєю загадковістю та неперевершеним смаком. Цей пиріг не просто страва, він - справжнє втілення мистецтва випічки. Його аромат наповнить вашу кухню неперевершеним запахом свіжих яблук та олії, а його смак стане справжньою насолодою для вашого неба.