Смачний торт Манник

Смачний торт Манник
4.6
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока (350-400 гр)
  • 250 гр вишні (без кісточок)
  • 250 мл кефіру
  • 200 гр цукру
  • 150 гр манної крупи
  • 150 гр борошна
  • 1 яйце
  • 50 гр чорного шоколаду (для глазурі)
  • 2 ст.л. молока (для глазурі)
  • 10 гр розпушувача
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену вишню - відкиньте її на друшляк і дайте їй розморозитися. Свіжу вишню вимити й очистити від кісточок. Кефір влити в миску, просіяти через сито манку і ретельно перемішати. Залишити манну крупу набухати на 1 годину в кімнатній температурі.
  2. Яйця вбити в миску і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Потім почати збивати яйця міксером, поступово всипати цукор. Збивати яєчну масу до утворення світлої кремової консистенції (близько 5-7 хвилин). Духовку розігріти до 160/180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном.
  3. Не перестаючи збивати, влити набряклу манку разом із кефіром. Змішувати все до однорідного стану. Борошно з розпушувачем і ваніліном просіяти через сито в кефірну суміш і розмішати. Вилити тісто в заздалегідь приготовлену форму, відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікати шоколадний манник на кефірі для торта приблизно 40 хвилин. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 15 хвилин. Тим часом з'єднати згущене молоко з вишнею і гарненько перемішати.
  5. Коли манник охолоне, розрізати його вздовж на дві рівні частини. Нижній бісквіт покласти на дно роз'ємної форми, змастити кремом із вишні та згущеного молока, накрити другим коржем.
  6. Можна приготувати торт із манника й іншим способом: обережно зрізати верхню частину (близько 1-2 см завтовшки), м'якуш вийняти з коржа і скласти у велику миску. Боки і дно бісквіта мають залишитися цілими. М'якуш ретельно перемішати зі згущеним молоком і вишнею, викласти в "кошик" з кірки манника, прим'яти начинку ложкою. Зверху накрити начинку верхнім коржем.
  7. Залишити торт Манник на 4-8 годин у холодильнику для просочення. Вийняти форму і зняти роз'ємне кільце. За бажанням можна приготувати шоколадну глазур для торта: шоколад поламати дрібними шматочками, скласти в невелику миску і влити туди молоко.
  8. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати глазур до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати. Покрити поверхню і боки манника шоколадом, прикрасити торт на свій смак і поставити на 10-15 хвилин у холодильник. Після цього можна вийняти торт, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Торт Манник - це чудовий варіант для десерту під час святкового застілля або просто для сімейної вечері. Завдяки шоколадній глазурі та соковитій вишні, цей торт не лише має апетитний вигляд, а й неповторний смак. Ви можете прикрасити його свіжими ягодами або шматочками шоколаду, щоб створити ще більш ефектний вигляд. Приготуйте цей ніжний торт Манник і порадуйте своїх близьких смачним десертом!