Смачний торт Манник
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка згущеного молока (350-400 гр)
- 250 гр вишні (без кісточок)
- 250 мл кефіру
- 200 гр цукру
- 150 гр манної крупи
- 150 гр борошна
- 1 яйце
- 50 гр чорного шоколаду (для глазурі)
- 2 ст.л. молока (для глазурі)
- 10 гр розпушувача
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте заморожену вишню - відкиньте її на друшляк і дайте їй розморозитися. Свіжу вишню вимити й очистити від кісточок. Кефір влити в миску, просіяти через сито манку і ретельно перемішати. Залишити манну крупу набухати на 1 годину в кімнатній температурі.
- Яйця вбити в миску і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Потім почати збивати яйця міксером, поступово всипати цукор. Збивати яєчну масу до утворення світлої кремової консистенції (близько 5-7 хвилин). Духовку розігріти до 160/180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном.
- Не перестаючи збивати, влити набряклу манку разом із кефіром. Змішувати все до однорідного стану. Борошно з розпушувачем і ваніліном просіяти через сито в кефірну суміш і розмішати. Вилити тісто в заздалегідь приготовлену форму, відправити її в розігріту духову шафу.
- Випікати шоколадний манник на кефірі для торта приблизно 40 хвилин. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 15 хвилин. Тим часом з'єднати згущене молоко з вишнею і гарненько перемішати.
- Коли манник охолоне, розрізати його вздовж на дві рівні частини. Нижній бісквіт покласти на дно роз'ємної форми, змастити кремом із вишні та згущеного молока, накрити другим коржем.
- Можна приготувати торт із манника й іншим способом: обережно зрізати верхню частину (близько 1-2 см завтовшки), м'якуш вийняти з коржа і скласти у велику миску. Боки і дно бісквіта мають залишитися цілими. М'якуш ретельно перемішати зі згущеним молоком і вишнею, викласти в "кошик" з кірки манника, прим'яти начинку ложкою. Зверху накрити начинку верхнім коржем.
- Залишити торт Манник на 4-8 годин у холодильнику для просочення. Вийняти форму і зняти роз'ємне кільце. За бажанням можна приготувати шоколадну глазур для торта: шоколад поламати дрібними шматочками, скласти в невелику миску і влити туди молоко.
- Поставити ємність на водяну баню і нагрівати глазур до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати. Покрити поверхню і боки манника шоколадом, прикрасити торт на свій смак і поставити на 10-15 хвилин у холодильник. Після цього можна вийняти торт, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Торт Манник - це чудовий варіант для десерту під час святкового застілля або просто для сімейної вечері. Завдяки шоколадній глазурі та соковитій вишні, цей торт не лише має апетитний вигляд, а й неповторний смак. Ви можете прикрасити його свіжими ягодами або шматочками шоколаду, щоб створити ще більш ефектний вигляд. Приготуйте цей ніжний торт Манник і порадуйте своїх близьких смачним десертом!