Спекотна шарлотка з хліба: рецепт з яблуком та корицею

Спекотна шарлотка з хліба: рецепт з яблуком та корицею
3.5
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 120 гр білого хліба
  • 1 яблуко (вагою близько 200-250 гр)
  • 200 мл молока
  • 1 яйце
  • 3-4 ст.л. цукру
  • 30 гр родзинок
  • пів ч.л. кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Білий хліб порізати невеликими шматочками. Близько 20 гр білого хліба порізати кубиками і викласти на деко. Скропити сухарики 1 ч.л. розтопленого вершкового масла або рослинної олії, ретельно перемішати. Відправити деко на 5 хвилин у розігріту духовку до 160С.
  2. Вимкнути вогонь у духовій шафі й залишити там сухарики ще на 5-10 хвилин. У трохи теплому молоці розчинити 1-2 ст.л. цукру, дати суміші трохи постояти. Додати в молоко яйця і збити виделкою або вінчиком. Решту хліба скласти в миску, залити підсолодженим молоком і залишити на 10 хвилин.
  3. Яблука ретельно вимити, розрізати на дві частини та видалити серцевину. Порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками. У сковороду всипати цукор, що залишився, і, помішуючи, довести його до рідкого стану. Додати в сковорідку яблука і готувати їх на невеликому вогні, помішуючи, до рум'яності (близько 5 хвилин).
  4. Зняти сковорідку з вогню, додати родзинки, сухарики, корицю, ретельно перемішати і залишити остигати. Форму для випічки змастити вершковим маслом, духовку розігріти до 180С. Викласти близько 2/3 хлібної маси на дно і стінки форми (трохи віджимати її від молочної рідини).
  5. В отриманий хлібний кошик викласти начинку з яблук і родзинок. Зверху рівномірно розподілити решту хлібної маси. Залити молочно-яєчною рідиною весь пиріг і відправити форму в розігріту духову шафу.
  6. Випікається шарлотка з хліба близько півгодини до готовності. Прочинити дверцята духовки і залишити в такому положенні на 10 хвилин. Вийняти форму, обережно перекласти шарлотку на тарілку і посипати невеликою кількістю кориці. Нарізати яблучну шарлотку з хліба порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт шарлотки з хліба пропонує незвичайний спосіб використання звичайного хліба для створення неперевершеного десерту. Хрусткі кубики хліба, злегка запечені в духовці, створюють чудову основу, на яку накладається смачна начинка з яблук і родзинок, а все це переплітається ніжною молочно-яєчною сумішшю.