Поласуйте ніжним тортом з еклерним смаком!
Кухня
Інгредієнти:
Заварне тісто для торта:
- 5 яєць
- 375 мл чистої води
- 225 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
Крем для торта із заварного крему:
- 250 мл вершків 30-35%
- 250 мл молока
- 2 яйця (жовтки)
- 70-100 гр цукру
- 50-70 гр білого шоколаду
- 2-3 ст.л. чистої води
- 1 ст.л. борошна (з гіркою)
- 1 ст.л. желатину
- щіпка ваніліну
- + будь-які сухофрукти за смаком (близько 200 гр)
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити воду і поставити її на вогонь. Коли вода стане теплою, додати до неї олію. Довести масляну суміш до кипіння і повного розчинення олії. після закипання тонкою цівкою всипати борошно і швидко замісити однорідне тісто.
- Відразу після цього зняти каструлю з вогню і продовжувати вимішувати тісто ложкою. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. За цей же час заварне тісто для торта має охолонути до трохи теплої температури. При цьому періодично вимішувати тісто, щоб воно швидше остигало.
- Вбити сирі яйця в трохи тепле тісто, ретельно вимішуючи його після кожного яйця. Духовку розігріти до 200С, форму/противень змастити невеликим шматочком вершкового масла. Близько 1/3 тіста викласти у форму і рівномірно розподілити по всьому дну.
- Готувати корж для торта із заварного тіста близько 20 хвилин до готовності. Вийняти форму, обережно вийняти корж на решітку і залишити його остигати. у форму викласти половину тіста, що залишилося, розподілити його по всьому дну і відправити в розігріту духовку.
- Таким чином спекти цей і третій корж для торта. А поки коржі остигають, приготувати крем для заварного торта. Желатин всипати в невелику ємність, залити його холодною водою і залишити на 20 хвилин.
- Вершки влити в каструлю, поставити на вогонь. Періодично помішуючи, довести вершки до кипіння і зменшити вогонь. Тим часом відокремити жовтки від білків і почати збивати міксером. Поступово всипати до жовтків цукор, ванілін і борошно, збивати до утворення світлої пишної кремової маси.
- Коли вершки закиплять, зменшити трохи вогонь. Не перестаючи збивати жовтий крем, влити до нього 3-4 ст.л. гарячих вершків. Збивати до однорідного кольору і вилити жовткову суміш у киплячі вершки (при цьому останні потрібно безперервно помішувати).
- Готувати заварний крем на невеликому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, додати шоколад і гарненько перемішати до його повного розчинення. Поки крем остигає, його потрібно якомога частіше помішувати, інакше він покриється плівкою.
- Желатинову рідину поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до повного розчинення желатину (але не доводячи до кипіння). Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Сухофрукти залити на 15 хвилин гарячою водою. Потім злити воду, просушити їх серветкою і (якщо потрібно) порізати невеликими шматочками.
- Коли крем і желатин охолонуть до кімнатної температури, дістати вершки з холодильника і збити їх міксером до стійких піків. З'єднати вершки із заварним кремом і желатином, перемішати.
- Кожен корж розрізати вздовж на дві частини (якщо це можливо). На дно роз'ємної форми покласти корж із заварного тіста, покрити його кремом і посипати подрібненими сухофруктами. Знову корж, крем і сухофрукти. Таким чином скласти весь торт із заварних коржів, крему і сухофруктів. Змастити останній шар кремом і відправити форму в холодильник.
- Торт із заварного тіста має настоятися в холодильнику 8-10 годин. Потім вийняти форму, зняти роз'ємне кільце і прикрасити торт на свій смак. Нарізати заварний торт порційними шматочками і подавати до столу охолодженим. Приємного чаювання!