Поласуйте ніжним тортом з еклерним смаком!

Поласуйте ніжним тортом з еклерним смаком!
5.0
(11)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Заварне тісто для торта:

  • 5 яєць
  • 375 мл чистої води
  • 225 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла

Крем для торта із заварного крему:

  • 250 мл вершків 30-35%
  • 250 мл молока
  • 2 яйця (жовтки)
  • 70-100 гр цукру
  • 50-70 гр білого шоколаду
  • 2-3 ст.л. чистої води
  • 1 ст.л. борошна (з гіркою)
  • 1 ст.л. желатину
  • щіпка ваніліну
  • + будь-які сухофрукти за смаком (близько 200 гр)

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлю влити воду і поставити її на вогонь. Коли вода стане теплою, додати до неї олію. Довести масляну суміш до кипіння і повного розчинення олії. після закипання тонкою цівкою всипати борошно і швидко замісити однорідне тісто.
  2. Відразу після цього зняти каструлю з вогню і продовжувати вимішувати тісто ложкою. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. За цей же час заварне тісто для торта має охолонути до трохи теплої температури. При цьому періодично вимішувати тісто, щоб воно швидше остигало.
  3. Вбити сирі яйця в трохи тепле тісто, ретельно вимішуючи його після кожного яйця. Духовку розігріти до 200С, форму/противень змастити невеликим шматочком вершкового масла. Близько 1/3 тіста викласти у форму і рівномірно розподілити по всьому дну.
  4. Готувати корж для торта із заварного тіста близько 20 хвилин до готовності. Вийняти форму, обережно вийняти корж на решітку і залишити його остигати. у форму викласти половину тіста, що залишилося, розподілити його по всьому дну і відправити в розігріту духовку.
  5. Таким чином спекти цей і третій корж для торта. А поки коржі остигають, приготувати крем для заварного торта. Желатин всипати в невелику ємність, залити його холодною водою і залишити на 20 хвилин.
  6. Вершки влити в каструлю, поставити на вогонь. Періодично помішуючи, довести вершки до кипіння і зменшити вогонь. Тим часом відокремити жовтки від білків і почати збивати міксером. Поступово всипати до жовтків цукор, ванілін і борошно, збивати до утворення світлої пишної кремової маси.
  7. Коли вершки закиплять, зменшити трохи вогонь. Не перестаючи збивати жовтий крем, влити до нього 3-4 ст.л. гарячих вершків. Збивати до однорідного кольору і вилити жовткову суміш у киплячі вершки (при цьому останні потрібно безперервно помішувати).
  8. Готувати заварний крем на невеликому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, додати шоколад і гарненько перемішати до його повного розчинення. Поки крем остигає, його потрібно якомога частіше помішувати, інакше він покриється плівкою.
  9. Желатинову рідину поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до повного розчинення желатину (але не доводячи до кипіння). Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Сухофрукти залити на 15 хвилин гарячою водою. Потім злити воду, просушити їх серветкою і (якщо потрібно) порізати невеликими шматочками.
  10. Коли крем і желатин охолонуть до кімнатної температури, дістати вершки з холодильника і збити їх міксером до стійких піків. З'єднати вершки із заварним кремом і желатином, перемішати.
  11. Кожен корж розрізати вздовж на дві частини (якщо це можливо). На дно роз'ємної форми покласти корж із заварного тіста, покрити його кремом і посипати подрібненими сухофруктами. Знову корж, крем і сухофрукти. Таким чином скласти весь торт із заварних коржів, крему і сухофруктів. Змастити останній шар кремом і відправити форму в холодильник.
  12. Торт із заварного тіста має настоятися в холодильнику 8-10 годин. Потім вийняти форму, зняти роз'ємне кільце і прикрасити торт на свій смак. Нарізати заварний торт порційними шматочками і подавати до столу охолодженим. Приємного чаювання!