Рецепт шаньги з фаршем: смачно, просто та швидко
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
- 300 гр борошна
- 250 гр творогу
- 3 яйця
- 1 ст. рослинного масла
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. л. солі без гірки
- 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито в миску з щіпкою солі і розмішати.
- В окремій мисці з'єднати протертий через сито творог із двома сирими яйцями і розтерти вилкою.
- Поступово ввести борошно з сіллю в тврожную масу і вимісити майже однорідне тісто.
- В кінці замісу додати гашену оцтом соду, олію, ретельно вимісити руками і накрити серветкою або легким рушником.
- Залишити творожне тісто для шаньги з фаршем на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- Фарш з'єднати з сирим яйцем, 1 ч.л. солі, додати часник (пропущений через часникодавку), спеції, чорний мелений перець за смаком і ретельно перемішати.
- Бажано кілька разів відбити фарш, збираючи його руками та кидаючи на плоску поверхню.
- Розкатати тісто в пласт близько 1 см завтовшки і викласти рівномірний шар начинки з фаршу.
- Згорнути з творожного тіста з фаршем рулет, нарізати його шматочками близько 1 см завтовшки.
- У сковороду влити близько 100 мл олії та поставити на вогонь.
- Після закипання олії викласти в сковороду кілька шматочків рулету зрізом вниз і прожарити до рум'яності на середньому вогні (приблизно 3-4 хвилини).
- Потім перевернути шаньги на інший бік і просмажити до рум'яності (ще 3 хвилини).
- Готові пиріжки промокнути від зайвого жиру серветками і подавати гарячим до столу. Смачного!
Шаньга - це традиційна страва української кухні, яку можна приготувати різними способами з різними начинками. У даному рецепті фарш обов'язково містить творог, що додає страві ніжності та соковитості. Окрім того, у даному рецепті використовується гашена сода, яка додає тісту пухкості та легкості. Ця страва ідеально підходить для вечері з родиною та друзями, або як закуска на будь-яке свято. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь витонченим смаком шаньги з фаршем!