Пиріг з капустою та грибами
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг будь-яких грибів
- 0,5 кг білокачанної капусти
- 250 г майонезу
- 250 г сметани
- 5 яєць
- 2-3 цибулини
- 1 морква
- 6 ст. л. борошна
- невеликий пучок кропу
- 2 ч.л. розпушувача
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Якщо ви використовуєте шампіньйони - їх можна просто промити та порізати на шматочки. Білі гриби потрібно промити, варити протягом 5 хвилин у киплячій підсоленій воді, а потім порізати на дрібні шматочки.
- Всі інші гриби потрібно перед приготуванням дуже ретельно промити, за необхідності почистити ножем. А потім варити близько 15-20 хвилин у киплячій підсоленій воді. Після чого злити воду і також порізати гриби на шматочки.
- Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками, моркву очистити і натерти на крупній тертці. Капусту нашинкувати гострим ножем якомога тонше та трохи пом'яти руками.
- На сковороді розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії, викласти до неї дрібно нарізану цибулю і смажити її близько 5 хвилин.
- Додати моркву до сковороди і смажити овочі ще пару хвилин до м'якості моркви.
- Додати до сковороди капусту, перемішати, влити 100 мл киплячої води та тушити близько 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою, періодично помішуючи. Ближче до кінця додати сіль та перець до капусти з овочами за смаком.
- Порізані гриби обсмажити на окремій сковороді в 1-2 ст. л. рослинної олії (5-10 хвилин для відварених грибів та 12-15 хвилин для свіжих шампіньйонів). Переложити обсмажені гриби на паперовий рушник, щоб видалити надмірний жир.
- Яйця розбити в миску, додати половину майонезу або сметани та збити віночком або міксером на невеликій швидкості до однорідної консистенції. Просіявши через сито, додати до яєчної маси борошно та розпушувач, перемішати віночком або міксером однорідне тісто.
- Поступово додати до отриманого тіста залишок майонезу та сметану. Додати до отриманого тіста заздалегідь підготовлену капусту та гриби, дрібно нарізану зелень, перемішати.
- Духовку розігріти до 180 градусів С, лист або форму для запікання змастити рослинною олією та викласти туди все тісто для пирога. Випікати пиріг з капустою та грибами до золотистої скоринки близько півгодини.
- Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити на півгодини "відпочити". Готовий капустно-грибний пиріг можна подавати як гарячим, так і охолодженим.
Це чудовий варіант для швидкого і простого обіду в будній день. А крім того, цей пиріг дуже ситний і корисний завдяки вмісту капусти та грибів. Білки та інші корисні речовини у цієї страві допоможуть наситити організм і підтримати його здоров'я. Крім того, цей пиріг можна зберігати у холодильнику та зігрівати наступного разу в мікрохвильовці або духовці. Також можна додати до рецепту інші інгредієнти за вашим бажанням, наприклад, ковбасу або сир, щоб зробити його ще більш насиченим і смачним. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь смаком!