Рецепт печива Трояндочки

Рецепт печива Трояндочки
4.1
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 300 гр сметани
  • 4 ст. цукру
  • 60 гр вершкового масла або маргарину
  • 5 гр ванільного цукру
  • 1/4 ч. л. соди
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Сметану з'єднати з содою та розмішати, залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Вершкове масло або маргарин розтопити на водяній бані і дати повністю охолонути. Потім додати до сметани цукор з ванільним цукром, добре розмішати.
  2. Просіяти через сито борошно з сіллю і підмішати до підсолодженої сметані, вимісити густе тісто. Вимішуючи тісто, влити розтоплену олію, вимішувати ще кілька хвилин руками до гладкої однорідної консистенції.
  3. Обернути тісто харчовою плівкою та прибрати на півгодини-годину в холодильник. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Вийняти тісто з холодильника, зняти плівку та розкатати його в тонкий пласт близько 0,5 см завтовшки.
  4. Вирізати з тіста кола близько 5 см у діаметрі, залишки зім'яти, вимісити, знову розкотити та вирізати кола. Сформувати трояндочки з кружечків тіста (по 3-4 штуки на кожну), обертаючи їх один одним. Розгорнути зверху "пелюстки", а основу печива наскрізь проткнути зубочисткою.
  5. Перекласти вироби з тіста на деко, за бажанням можна змастити підсолодженим молоком, жовтком або посипати цукром/корицею. Випікати печиво у вигляді трояндок близько 10-15 хвилин до легкої рум'яності.
  6. Вийняти деко, залишити печиво до повного остигання, а потім вийняти з кожного виробу зубочистку. Готове печиво Трояндочки можна подавати до чаю або використовувати для приготування десертів, пирогів та тортів. Приємного чаювання!

Це печиво Трояндочки може стати головною прикрасою на вашому столі, адже виглядає дуже красиво і оригінально. За допомогою цього рецепту ви зможете додати незабутній смак будь-якій вечірці або особливій події. А для того, щоб створити щось більш складне, ви можете спробувати різні варіації цього рецепту, додавши до тіста горіхи, сухофрукти, або шматочки шоколаду. В будь-якому випадку, це печиво точно стане вашим улюбленим десертом!