Італійська піца з помідорами та сиром

Італійська піца з помідорами та сиром
4.8
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для піци з помідорами та сиром:

  • 250 гр борошна
  • 80 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 50 мл оливкової олії
  • 2 ч. л. цукру
  • 5 гр сухих дріжджів
  • 1/3 ч. л. солі

Начинка для піци:

  • 0,5 кг помідорів
  • 150 гр моцарели
  • 50-100 гр пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром)
  • 3 гілочки свіжого базиліка (можна замінити сушеним базиліком)
  • 2 зубчики часнику
  • орегано за смаком
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом з дріжджами, сіллю та цукром, з'єднати в одній мисці та розмішати. Воду підігріти до 40С, яйце збовтати вилкою у невеликій мисочці. Додати до збитого яйця олію і ще раз збовтати (сильно збивати не треба).
  2. У центрі сухої суміші зробити лунку та влити туди теплу воду, постійно підмішуючи борошно з країв. Потім влити суміш яйця з маслом і замісити круте, гладке тісто, що не липне до рук. Накрити дріжджове тісто харчовою плівкою або легким вологим рушником і залишити на 45 хвилин у теплому місці (30-35С).
  3. Тим часом приготувати начинку для піци. У кожного помідора вирізати місце кріплення плодоніжки та зробити хрестоподібний надріз на кожному плоді. Скласти помідори в каструлю і залити доверху окропом, залишити на хвилину (один помідор або кілька помідорів чері залишити для прикраси).
  4. Злити окріп і залити плоди крижаною водою, залишити на півхвилини. Вийняти плоди з води та очистити від шкіри, потім розрізати кожен помідор навпіл і видалити насіння. Нарізати м'якоть дрібними шматочками. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем, базилік промити і нашаткувати.
  5. На сковороді розігріти пару ложок олії (бажано оливкової) і викласти на неї подрібнені помідори з часником. Обсмажувати овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Має вийти томатний соус, за густотою як сметана.
  6. Ближче до кінця посолити, поперчити помідори тушковані за смаком, додати трохи менше чайної ложки цукру і добре перемішати. Зняти сковороду з вогню і залишити соус остигати. Моцареллу порізати тонкими кружальцями або півкухлями. Пармезан натерти на великій тертці.
  7. Тісто розкатати по деку, змащеному олією або розділити на дві рівні частини і розкатати їх у тонкі кола близько 5 мм завтовшки. Духовку розігріти до 200С. Змастити пласт тіста (особливу увагу приділіть краям) помідорним соусом, посипати орегано.
  8. Викласти кружечки моцарелли та посипати їх подрібненим базиліком. Покласти шматочки помідорів на тісто, вільне від скибочок сиру, посипати пармезаном і поставити в духовку розігріту.
  9. Випікати піцу з помідорами та сиром близько 20 хвилин при вказаній температурі. Вийняти деко із духовки, дати піці трохи охолонути, потім перекласти її на тарілку і нарізати порційними шматочками. Смачного!