Італійська піца з помідорами та сиром
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для піци з помідорами та сиром:
- 250 гр борошна
- 80 мл чистої води
- 1 яйце
- 50 мл оливкової олії
- 2 ч. л. цукру
- 5 гр сухих дріжджів
- 1/3 ч. л. солі
Начинка для піци:
- 0,5 кг помідорів
- 150 гр моцарели
- 50-100 гр пармезану (можна замінити будь-яким твердим сиром)
- 3 гілочки свіжого базиліка (можна замінити сушеним базиліком)
- 2 зубчики часнику
- орегано за смаком
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом з дріжджами, сіллю та цукром, з'єднати в одній мисці та розмішати. Воду підігріти до 40С, яйце збовтати вилкою у невеликій мисочці. Додати до збитого яйця олію і ще раз збовтати (сильно збивати не треба).
- У центрі сухої суміші зробити лунку та влити туди теплу воду, постійно підмішуючи борошно з країв. Потім влити суміш яйця з маслом і замісити круте, гладке тісто, що не липне до рук. Накрити дріжджове тісто харчовою плівкою або легким вологим рушником і залишити на 45 хвилин у теплому місці (30-35С).
- Тим часом приготувати начинку для піци. У кожного помідора вирізати місце кріплення плодоніжки та зробити хрестоподібний надріз на кожному плоді. Скласти помідори в каструлю і залити доверху окропом, залишити на хвилину (один помідор або кілька помідорів чері залишити для прикраси).
- Злити окріп і залити плоди крижаною водою, залишити на півхвилини. Вийняти плоди з води та очистити від шкіри, потім розрізати кожен помідор навпіл і видалити насіння. Нарізати м'якоть дрібними шматочками. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем, базилік промити і нашаткувати.
- На сковороді розігріти пару ложок олії (бажано оливкової) і викласти на неї подрібнені помідори з часником. Обсмажувати овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Має вийти томатний соус, за густотою як сметана.
- Ближче до кінця посолити, поперчити помідори тушковані за смаком, додати трохи менше чайної ложки цукру і добре перемішати. Зняти сковороду з вогню і залишити соус остигати. Моцареллу порізати тонкими кружальцями або півкухлями. Пармезан натерти на великій тертці.
- Тісто розкатати по деку, змащеному олією або розділити на дві рівні частини і розкатати їх у тонкі кола близько 5 мм завтовшки. Духовку розігріти до 200С. Змастити пласт тіста (особливу увагу приділіть краям) помідорним соусом, посипати орегано.
- Викласти кружечки моцарелли та посипати їх подрібненим базиліком. Покласти шматочки помідорів на тісто, вільне від скибочок сиру, посипати пармезаном і поставити в духовку розігріту.
- Випікати піцу з помідорами та сиром близько 20 хвилин при вказаній температурі. Вийняти деко із духовки, дати піці трохи охолонути, потім перекласти її на тарілку і нарізати порційними шматочками. Смачного!