Ніжні манники з творогом: рецепт з фото
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 400 гр творогу
- 3 яйця
- 200 гр борошна
- 180 гр манки
- 60 гр цукру (+2 ст.л. цукру для каші)
- 50 гр родзинок
- 10 гр ванільного цукру
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Родзинки скласти в невелику миску і залити гарячою водою, залишити на 15 хвилин. Потім злити воду і просушити родзинки на серветці. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, додати цукор із ванільним цукром і перетерти вилкою до однорідності.
- Жовток одного яйця відокремити від білка, додати до солодкої ванільної творожної маси і знову розтерти вилкою. Додати родзинки і перемішати. Молоко влити у каструлю з товстим дном та поставити на вогонь.
- Відразу після закипання зменшити вогонь і всипати в кипляче молоко тонкою цівкою манну крупу. При цьому потрібно безперервно та швидко розмішувати молоко ложкою або вінчиком. Варити манну кашу близько півхвилини при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи. Готову кашу посолити, додати цукор та зняти з вогню.
- Борошно просіяти через сито у велику миску, зробити у центрі велике заглиблення. Поступово додати всю кашу до борошна і вимісити густе однорідне тісто. Отримане тісто із манної каші розділити на 16-18 рівних шматочків.
- Кожен шматочок розкатати в круглий коржик, покласти на один бік кола близько 2 ч.л. творожної начинки. Накрити начинку другою половинкою кола тіста, з'єднати і щільно защипати краї тіста, надати маннику овальну форму і перекласти на обробну дошку або присипаний стіл борошном.
- Таким чином зліпити манники з творожною начинкою з тіста, що залишилося, викласти їх на присипану борошном поверхню. У невеликій мисці з'єднати яєчний білок, два сирі яйця і збити виделкою до однорідної консистенції.
- На сковороду влити близько 50 мл олії, поставити на сильний вогонь. Декілька манників по черзі вмочити в яєчній суміші і викласти на сковороду (перед тим, як покласти манник на сковорідку, потрібно дати яєчному кляру повністю стекти, інакше він пригоратиме).
- Обсмажувати манники з творогом до рум'яності з обох боків на середньому вогні. Перекласти манники на тарілку, попередньо застеливши її паперовим рушником. Подавати готові вироби до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною або згущеним молоком. Смачного!
Ці манники з творогом можна приготувати за декілька хвилин і насолоджуватися свіжими, гарячими та ароматними. Вони ідеально підходять як для сніданку, так і для легкого перекусу. Додайте до своєї кулінарної колекції цей чудовий рецепт та насолоджуйтеся смачними манниками з творогом з усією вашою сім'єю.