Пиріг з лососем: рецепт зі свіжих інгредієнтів

Пиріг з лососем: рецепт зі свіжих інгредієнтів
4.3
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр філе сьомги
  • 350-400 гр борошна
  • 2 середні помідори
  • 1 болгарський перець
  • 120 гр моцарели
  • 100 мл молока
  • 70 гр вершкового масла
  • 1 яйце (+ жовток для змащування пирога)
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 ст. цукру
  • 1-2 ст. каперсів
  • 15 гр свіжих дріжджів
  • 1 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до 35-40С, додати дріжджі, цукор та розтерти вилкою. Залишити дріжджову опару на 20 хвилин у теплому місці (30-35С). Вершкове масло і яйце вийняти з холодильника, залишити на цей час при кімнатній температурі.
  2. Через вказаний час підмішати до дріжджової опари пару ложок борошна, потім вбити сире яйце і вимішати до однорідності. Просіяти через сито борошно, що залишилося, з сіллю і підмішати в дріжджову масу, в кінці додати вершкове масло і вимісити однорідне тісто.
  3. Накрити миску з тістом кришкою або харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 3 години (бажано на 4-6 годин). Вийняти тісто із холодильника, залишити на півгодини при кімнатній температурі. Сьомгу порізати невеликими смужками близько 2 см завтовшки.
  4. Розкатати тісто на присипаній борошном поверхні (можна на деку, змащеній рослинній олії або застеленому пергаментним папером) в тонке коло, товщиною близько 5 мм. Відступити від краю кола 3,5 см і викласти по колу скибочки сьомги.
  5. Накрити коло з рибної начинки краями тіста і трохи притиснути пальцями краю тіста до основи. По центру має залишитись вільне місце для начинки. Нарізати коло з начинкою шматочками 3,5-4 см і перевернути кожен зрізом догори так, щоб сьомга виявилася зверху.
  6. Філе, що залишилося, порізати дрібними кубиками, помідори вимити і порізати тонкими півкухлями. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою або кільцями. Скласти подрібнену рибу на дно середини пирога, покрити помідорами та солодким перцем.
  7. Моцарелу нарізати тонкими кружальцями і викласти на начинку. Залишити пиріг із сьомгою на 20 хвилин у теплому місці (близько 30-35С). Духовку розігріти до 180С, жовток з'єднати з 1 ст.л. молока і збовтати виделкою. Змастити поверхню тіста жовтковою сумішшю, посипати кунжутом (не обов'язково) і поставити все до духовки.
  8. Випікати дріжджовий пиріг із рибою близько 20 хвилин. Вийняти деко з духової шафи і залишити страву охолоджуватися на кілька хвилин. Нарізати теплий пиріг порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!