Пиріг з лососем: рецепт зі свіжих інгредієнтів
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр філе сьомги
- 350-400 гр борошна
- 2 середні помідори
- 1 болгарський перець
- 120 гр моцарели
- 100 мл молока
- 70 гр вершкового масла
- 1 яйце (+ жовток для змащування пирога)
- кілька гілочок петрушки
- 2 ст. цукру
- 1-2 ст. каперсів
- 15 гр свіжих дріжджів
- 1 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до 35-40С, додати дріжджі, цукор та розтерти вилкою. Залишити дріжджову опару на 20 хвилин у теплому місці (30-35С). Вершкове масло і яйце вийняти з холодильника, залишити на цей час при кімнатній температурі.
- Через вказаний час підмішати до дріжджової опари пару ложок борошна, потім вбити сире яйце і вимішати до однорідності. Просіяти через сито борошно, що залишилося, з сіллю і підмішати в дріжджову масу, в кінці додати вершкове масло і вимісити однорідне тісто.
- Накрити миску з тістом кришкою або харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 3 години (бажано на 4-6 годин). Вийняти тісто із холодильника, залишити на півгодини при кімнатній температурі. Сьомгу порізати невеликими смужками близько 2 см завтовшки.
- Розкатати тісто на присипаній борошном поверхні (можна на деку, змащеній рослинній олії або застеленому пергаментним папером) в тонке коло, товщиною близько 5 мм. Відступити від краю кола 3,5 см і викласти по колу скибочки сьомги.
- Накрити коло з рибної начинки краями тіста і трохи притиснути пальцями краю тіста до основи. По центру має залишитись вільне місце для начинки. Нарізати коло з начинкою шматочками 3,5-4 см і перевернути кожен зрізом догори так, щоб сьомга виявилася зверху.
- Філе, що залишилося, порізати дрібними кубиками, помідори вимити і порізати тонкими півкухлями. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою або кільцями. Скласти подрібнену рибу на дно середини пирога, покрити помідорами та солодким перцем.
- Моцарелу нарізати тонкими кружальцями і викласти на начинку. Залишити пиріг із сьомгою на 20 хвилин у теплому місці (близько 30-35С). Духовку розігріти до 180С, жовток з'єднати з 1 ст.л. молока і збовтати виделкою. Змастити поверхню тіста жовтковою сумішшю, посипати кунжутом (не обов'язково) і поставити все до духовки.
- Випікати дріжджовий пиріг із рибою близько 20 хвилин. Вийняти деко з духової шафи і залишити страву охолоджуватися на кілька хвилин. Нарізати теплий пиріг порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!