Рецепт творожного торту з апельсинами
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для апельсинового торта:
- 3 яйця
- 100 гр борошна
- 100 гр цукру
- 50 мл рослинної олії
- 50 мл апельсинового соку (бажано свіжого)
- 1 ст. коньяку або рому
- 1 ст. крохмалю
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. тертої лімної цедри
- 1 ч. л. тертої апельсинової цедри
Творожний крем для торта з апельсинами:
- 400 гр творогу 9-18%
- 300 гр сметани 20%
- 160 гр цукру
- 100 мл молока
- 4 ст. лимонного соку (бажано свіжого)
- 20 гр желатину
- +1-3 середніх апельїна та упаковка апельсинового желе близько 30 гр
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном. Яйця вбити в миску і збити до пишності міксером.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високих обертах до утворення густої кремової маси. Просіяти через сито борошно з крохмалем і розпушувачем, змішати в окремій мисці з тертою цедрою лимона і апельсина.
- Підмішати суху суміш до яєчного крему, вимішати однорідне тісто лопаткою і перелити його у форму. Випікати бісквіт для апельсинового торта приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і закріпити її в такому положенні.
- Через 10-15 хвилин вийняти бісквіт з духовки, а тим часом змішати в невеликій ємності сік апельсина, коньяк і ложку цукру, довести отриману суміш до закипання і зняти з вогню. Гарячий бісквіт протикати зубочисткою в декількох місцях і залити апельсиновим соком, не виймаючи пиріг з форми.
- Залишити апельсиновий бісквіт для торта до повного остигання, а потім прибрати на 1-2 години в холодильник. Желатин всипати в невелику миску та залити холодним молоком. Розмішати та залишити суміш на 15 хвилин у кімнатній температурі.
- Два апельсина вимити в теплій воді, насухо витерти і зняти шкірку. Розділити апельсини на часточки, очистити їх від білої плівки і порізати м'якуш невеликими шматочками (не обов'язково використовувати апельсини для прошарку, можна лише прикрасити торт фруктами).
- Творог протерти через сито, пропустити через м'ясорубку або дуже ретельно розтерти вилкою. Ємність з желатином поставити на водяну баню і нагрівати його, постійно помішуючи, до розчинення сухого залишку, але не доводячи до кипіння. Зняти миску з водяної бані та залишити остигати.
- Творог з'єднати з цукром, розтерти вилкою або збити блендером. Потім додати сметану, лимонний сік і збити до однорідності блендером або перетерти вилкою. Додати в творожну масу трохи теплого молока з розчиненим желатином і перемішати.
- Апельсиновий бісквіт перекласти в роз'ємну форму, змастити борти олією і обсипати цукровою пудрою. Покрити апельсиновий бісквіт половиною творожної маси, викласти подрібнені апельсини і залити кремом, що залишився. Поставити торт у холодильник на 1,5 години.
- Через вказаний час залити вміст пакетика для приготування апельсинового желе окропом (наполовину менше, ніж зазначено на упаковці) і розмішати. Остудити рідину для желе до кімнатної температури.
- Апельсин вимити і порізати дуже тонкими кружальцями, прикрасити поверхню торта і обережно залити застиглим желе. Залишити творожний торт із апельсинами ще на годину в холодильнику для повного застигання.
- Потім вийняти форму з холодильника, зняти роз'ємні борти і нарізати порційними шматочками торт. Приємного чаювання!