Рецепт дріжджових булочок з маком
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 0,9-1 кг борошна
- 300-350 мл молока
- 3 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 3 ст.л. цукру
- 50 гр свіжих дріжджів
Макова начинка:
- 300 гр сухого маку
- 150-200 мл молока
- 4 ст.л. цукру
- 4 ст.л. меду
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла
Інструкції:
- Розітріть дріжджі з цукром у мисці. Додайте молоко та додайте борошно, поступово змішуючи, поки не утвориться однорідне тісто. Закрийте миску плівкою та залиште на 30 хвилин, щоб тісто підійшло вдвічі.
- Додайте яйця, розтоплене масло та решту борошна до тіста. Помішайте тісто, доки воно не стане гладким та еластичним. Знову закрийте його плівкою та залиште ще на 1 годину.
- Для макової начинки, залийте мак молоком та доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте цукор та мед, розмішуючи до повного розчинення. Вимішайте білок яйця та додайте до маку, разом з розтопленим маслом. Перемішайте, доки не отримаєте однорідну масу.
- Розігрійте духовку до 200 С.
- Розділіть тісто на три однакові частини. Розкатайте кожну частину тіста в квадрат зі стороною 25 см. Рівномірно нанесіть макову начинку на тісто та скрутіть в рулет. Наріжте рулет на шматочки товщиною 2-3 см та розкладіть на деко з олією.
- Взбийте жовток яйця з 1-2 ст.л. молока та змастіть верх булочок. Поставте деко у піч та запікайте протягом 20-30 хвилин, доки булочки не зарум'яняться.
- Вийміть деко з печі та перенесіть готові булочки на тарілку. Повторіть з рештою тіста та маковою начинкою, поки всі булочки не будуть готові.
- Подаємо дріжджові булочки з маком теплими або охолодженими. Смакуйте та насолоджуйтеся своїм майстерним кулінарним творінням!