Рецепт дріжджових булочок з маком

Рецепт дріжджових булочок з маком
3.8
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 0,9-1 кг борошна
  • 300-350 мл молока
  • 3 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • 50 гр свіжих дріжджів

Макова начинка:

  • 300 гр сухого маку
  • 150-200 мл молока
  • 4 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. меду
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла

Інструкції:

  1. Розітріть дріжджі з цукром у мисці. Додайте молоко та додайте борошно, поступово змішуючи, поки не утвориться однорідне тісто. Закрийте миску плівкою та залиште на 30 хвилин, щоб тісто підійшло вдвічі.
  2. Додайте яйця, розтоплене масло та решту борошна до тіста. Помішайте тісто, доки воно не стане гладким та еластичним. Знову закрийте його плівкою та залиште ще на 1 годину.
  3. Для макової начинки, залийте мак молоком та доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте цукор та мед, розмішуючи до повного розчинення. Вимішайте білок яйця та додайте до маку, разом з розтопленим маслом. Перемішайте, доки не отримаєте однорідну масу.
  4. Розігрійте духовку до 200 С.
  5. Розділіть тісто на три однакові частини. Розкатайте кожну частину тіста в квадрат зі стороною 25 см. Рівномірно нанесіть макову начинку на тісто та скрутіть в рулет. Наріжте рулет на шматочки товщиною 2-3 см та розкладіть на деко з олією.
  6. Взбийте жовток яйця з 1-2 ст.л. молока та змастіть верх булочок. Поставте деко у піч та запікайте протягом 20-30 хвилин, доки булочки не зарум'яняться.
  7. Вийміть деко з печі та перенесіть готові булочки на тарілку. Повторіть з рештою тіста та маковою начинкою, поки всі булочки не будуть готові.
  8. Подаємо дріжджові булочки з маком теплими або охолодженими. Смакуйте та насолоджуйтеся своїм майстерним кулінарним творінням!