Калачики на сметані

Калачики на сметані
3.3
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр сметани 20%
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • пол-ч.л. солі
  • 5 гр розпушувача або 1/4 ч.л. соди
  • ванілін на кінчику ножа

Рецепт приготування:

  1. Вийміть сметану та яйця з холодильника, залиште їх на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
  2. Поріжте вершкове масло на квадратики, покладіть у невелику каструлю та поставте на слабкий вогонь. Помішуючи, розтопіть масло і зніміть з плити, залиште охолонути.
  3. Розбийте яйця у миску та почніть збивати міксером на високій швидкості. Додайте цукор тонкою цівкою та продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини, доки не утвориться світла повітряна маса.
  4. Тонкою цівкою додайте розтоплене масло та продовжуйте збивати ще 1-2 хвилини.
  5. Поступово додайте сметану та збивайте до однорідної консистенції.
  6. Просійте борошно через сито в окрему миску, додайте сіль та розпушувач, перемішайте.
  7. З'єднайте сметанну та борошняну маси, замішайте до однорідності. Тісто для калачіків на сметані повинно вийти м'яким і гладеньким.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть деко шматочком вершкового масла.
  9. Відірвіть кусочок тіста (від його розміру залежить товщина і діаметр калачика), утворіть з нього жгут. З'єднайте два кінці жгута, добре їх защипніть і переложіть виріб на змащене деко.
  10. Таким чином сформуйте калачики зі залишку сметанного тіста.
  11. Печіть калачики на сметані протягом 15 хвилин до готовності. Вийміть деко та залиште мінімум на 5-10 хвилин, щоб охолонули.
  12. Подавайте сметанні калачики теплими або охолодженими з молоком. Вони стануть ідеальним доповненням до будь-якого сніданку або перекусу.