Вийміть сметану та яйця з холодильника, залиште їх на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
Поріжте вершкове масло на квадратики, покладіть у невелику каструлю та поставте на слабкий вогонь. Помішуючи, розтопіть масло і зніміть з плити, залиште охолонути.
Розбийте яйця у миску та почніть збивати міксером на високій швидкості. Додайте цукор тонкою цівкою та продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини, доки не утвориться світла повітряна маса.
Тонкою цівкою додайте розтоплене масло та продовжуйте збивати ще 1-2 хвилини.
Поступово додайте сметану та збивайте до однорідної консистенції.
Просійте борошно через сито в окрему миску, додайте сіль та розпушувач, перемішайте.
З'єднайте сметанну та борошняну маси, замішайте до однорідності. Тісто для калачіків на сметані повинно вийти м'яким і гладеньким.
Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть деко шматочком вершкового масла.
Відірвіть кусочок тіста (від його розміру залежить товщина і діаметр калачика), утворіть з нього жгут. З'єднайте два кінці жгута, добре їх защипніть і переложіть виріб на змащене деко.
Таким чином сформуйте калачики зі залишку сметанного тіста.
Печіть калачики на сметані протягом 15 хвилин до готовності. Вийміть деко та залиште мінімум на 5-10 хвилин, щоб охолонули.
Подавайте сметанні калачики теплими або охолодженими з молоком. Вони стануть ідеальним доповненням до будь-якого сніданку або перекусу.