Лимон опустити в миску з гарячою водою (але не кип'ятком) та залишити на 5 хвилин. Вершкове масло залишити на 5 хвилин в теплі, щоб воно розтануло.
Після 5 хвилин вийняти лимон з води, порізати середніми шматочками та очистити їх від кісточок.
Змелити лимонну м'якоть разом з шкіркою до стану каші за допомогою блендера (можна пропустити лимон через м'ясорубку).
Викласти розтануте вершкове масло в миску та почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор та збити пару хвилин до утворення пишної кремової консистенції.
Далі, не перестаючи збивати міксером, додати в масляний крем яйця та добре перемішати після кожного разу.
Просійте через сито борошно, додати його в яєчно-масляну суміш та перемішати. Соду гасити декількома краплями оцту або лимонного соку, додати в тісто і швидко перемішати.
Поєднати дроблений лимон з тістом, перемішати та викласти в чашу мультиварки, перед цим змастивши її шматочком вершкового масла. Рівномірно розподілити тісто та закрити кришкою.
Готувати лимонний пиріг в мультиварці в режимі Випічка 1 годину. Тим часом можна приготувати будь-який заварний крем для прикрашання лимонного пирога (рецепт у рубриці Десерти/Крем).
Готовий пиріг вийняти з мультиварки на тарілку, змастити кремом та залишити на 10-15 хвилин охолоджуватися. Після цього можна нарізати пиріг порційними шматочками та подавати до чаю в теплому або охолонутому вигляді.