Лимонний пиріг в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- 1 середній лимон
- 1/4 ч.л. соди
- заварний крем для прикрашання - не обов'язково
Рецепт приготування:
- Лимон опустити в миску з гарячою водою (але не кип'ятком) та залишити на 5 хвилин. Вершкове масло залишити на 5 хвилин в теплі, щоб воно розтануло.
- Після 5 хвилин вийняти лимон з води, порізати середніми шматочками та очистити їх від кісточок.
- Змелити лимонну м'якоть разом з шкіркою до стану каші за допомогою блендера (можна пропустити лимон через м'ясорубку).
- Викласти розтануте вершкове масло в миску та почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор та збити пару хвилин до утворення пишної кремової консистенції.
- Далі, не перестаючи збивати міксером, додати в масляний крем яйця та добре перемішати після кожного разу.
- Просійте через сито борошно, додати його в яєчно-масляну суміш та перемішати. Соду гасити декількома краплями оцту або лимонного соку, додати в тісто і швидко перемішати.
- Поєднати дроблений лимон з тістом, перемішати та викласти в чашу мультиварки, перед цим змастивши її шматочком вершкового масла. Рівномірно розподілити тісто та закрити кришкою.
- Готувати лимонний пиріг в мультиварці в режимі Випічка 1 годину. Тим часом можна приготувати будь-який заварний крем для прикрашання лимонного пирога (рецепт у рубриці Десерти/Крем).
- Готовий пиріг вийняти з мультиварки на тарілку, змастити кремом та залишити на 10-15 хвилин охолоджуватися. Після цього можна нарізати пиріг порційними шматочками та подавати до чаю в теплому або охолонутому вигляді.