Лимонний пиріг в мультиварці

Лимонний пиріг в мультиварці
4.6
(8)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 1 середній лимон
  • 1/4 ч.л. соди
  • заварний крем для прикрашання - не обов'язково

Рецепт приготування:

  1. Лимон опустити в миску з гарячою водою (але не кип'ятком) та залишити на 5 хвилин. Вершкове масло залишити на 5 хвилин в теплі, щоб воно розтануло.
  2. Після 5 хвилин вийняти лимон з води, порізати середніми шматочками та очистити їх від кісточок.
  3. Змелити лимонну м'якоть разом з шкіркою до стану каші за допомогою блендера (можна пропустити лимон через м'ясорубку).
  4. Викласти розтануте вершкове масло в миску та почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор та збити пару хвилин до утворення пишної кремової консистенції.
  5. Далі, не перестаючи збивати міксером, додати в масляний крем яйця та добре перемішати після кожного разу.
  6. Просійте через сито борошно, додати його в яєчно-масляну суміш та перемішати. Соду гасити декількома краплями оцту або лимонного соку, додати в тісто і швидко перемішати.
  7. Поєднати дроблений лимон з тістом, перемішати та викласти в чашу мультиварки, перед цим змастивши її шматочком вершкового масла. Рівномірно розподілити тісто та закрити кришкою.
  8. Готувати лимонний пиріг в мультиварці в режимі Випічка 1 годину. Тим часом можна приготувати будь-який заварний крем для прикрашання лимонного пирога (рецепт у рубриці Десерти/Крем).
  9. Готовий пиріг вийняти з мультиварки на тарілку, змастити кремом та залишити на 10-15 хвилин охолоджуватися. Після цього можна нарізати пиріг порційними шматочками та подавати до чаю в теплому або охолонутому вигляді.