1 ст.л. цукру (за смаком можна додати більше або менше)
1 ч.л. розпушувача
½ ч.л. солі
Інструкція:
Залиште маргарин на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Обсмажте на сухій сковороді насіння до виникнення приємного аромату та легкої золотистої скоринки.
Розітріть маргарин з крохмалем, сіллю та цукром (якщо ви хочете приготувати солодке печиво з насінням - додайте більше цукру, для приготування солоних крекерів цукру не потрібно додавати).
Просійте борошно через сито та додайте в маргаринову суміш разом з розпушувачем. Помішайте.
Додайте охолоджене насіння соняшника до тіста та знову помішайте руками.
Розігрійте духовку до 180/200С, покрийте деко пергаментним папером.
Розкатайте тісто з насінням на деку тонко та наріжте невеликими квадратами або ромбами. Або розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, та виріжте фігурки задопомогою формочок для печива.
Випікайте печиво з насінням соняшника до злегка золотистого кольору, приблизно 15 хвилин.
Вийміть деко з духовки, переложіть печиво на тарілку та залиште його до повного охолодження.
Подаємо печиво з насінням соняшника до чаю та насолоджуємось його насиченим смаком та розсипчастою текстурою.