Рецепт печива з насінням
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 200 гр очищеного насіння соняшника
- 200 гр маргарину
- 1 яйце
- 3 ст.л. крохмалю
- 1 ст.л. цукру (за смаком можна додати більше або менше)
- 1 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
Інструкція:
- Залиште маргарин на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Обсмажте на сухій сковороді насіння до виникнення приємного аромату та легкої золотистої скоринки.
- Розітріть маргарин з крохмалем, сіллю та цукром (якщо ви хочете приготувати солодке печиво з насінням - додайте більше цукру, для приготування солоних крекерів цукру не потрібно додавати).
- Просійте борошно через сито та додайте в маргаринову суміш разом з розпушувачем. Помішайте.
- Додайте охолоджене насіння соняшника до тіста та знову помішайте руками.
- Розігрійте духовку до 180/200С, покрийте деко пергаментним папером.
- Розкатайте тісто з насінням на деку тонко та наріжте невеликими квадратами або ромбами. Або розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, та виріжте фігурки задопомогою формочок для печива.
- Випікайте печиво з насінням соняшника до злегка золотистого кольору, приблизно 15 хвилин.
- Вийміть деко з духовки, переложіть печиво на тарілку та залиште його до повного охолодження.
- Подаємо печиво з насінням соняшника до чаю та насолоджуємось його насиченим смаком та розсипчастою текстурою.