Рецепт печива з насінням

Рецепт печива з насінням
4.0
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр очищеного насіння соняшника
  • 200 гр маргарину
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. цукру (за смаком можна додати більше або менше)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. солі

Інструкція:

  1. Залиште маргарин на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Обсмажте на сухій сковороді насіння до виникнення приємного аромату та легкої золотистої скоринки.
  2. Розітріть маргарин з крохмалем, сіллю та цукром (якщо ви хочете приготувати солодке печиво з насінням - додайте більше цукру, для приготування солоних крекерів цукру не потрібно додавати).
  3. Просійте борошно через сито та додайте в маргаринову суміш разом з розпушувачем. Помішайте.
  4. Додайте охолоджене насіння соняшника до тіста та знову помішайте руками.
  5. Розігрійте духовку до 180/200С, покрийте деко пергаментним папером.
  6. Розкатайте тісто з насінням на деку тонко та наріжте невеликими квадратами або ромбами. Або розкатайте тісто на столі, посипаному борошном, та виріжте фігурки задопомогою формочок для печива.
  7. Випікайте печиво з насінням соняшника до злегка золотистого кольору, приблизно 15 хвилин.
  8. Вийміть деко з духовки, переложіть печиво на тарілку та залиште його до повного охолодження.
  9. Подаємо печиво з насінням соняшника до чаю та насолоджуємось його насиченим смаком та розсипчастою текстурою.