Пиріг з хурмою

Пиріг з хурмою
3.8
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 360 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 220 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце (+ білок)
  • 1 ст.л. розпушувача

Для начинки:

  • 2 великі хурми
  • 150 гр сметани 15%
  • 50 гр кедрових горішків (не обов'язково)
  • 1 жовток
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані та дайте йому повністю охолонути. Розділіть білки та жовтоки. Вбийте жовток в окрему миску разом з одним білком.
  2. Просійте борошно разом з розпушувачем в більшу миску та додайте цукор. Зробіть в центрі ямку та влийте у неї яєчну суміш. Добре перемішайте, додайте розтоплене масло та замішайте м'яке та гладке тісто.
  3. Розкладіть тісто у форму для запікання та рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Зробіть бортики висотою близько 3 см. Залиште форму у холодильнику на 15 хвилин. Під час цього часу розігрійте піч до 180 °C.
  4. У мисці змішайте жовток, залишок цукру, борошна та ваніліну.
  5. Збивайте цю суміш вінчиком, додаючи поступово залишок сметани. Додайте кедрові горішки, якщо вони є в наявності.
  6. Вийміть форму з холодильника, розкладіть на тісто шматочки хурми та залийте їх сметанним кремом. Посипте горішками зверху.
  7. Печіть пиріг з хурмою близько 30 хвилин, або доки він не стане золотистим зверху. Вийміть форму з духовки та накрийте її легкою кухонною серветкою. Залиште пиріг щонайменше на півгодини.
  8. Охолоджуйте пиріг з хурмою у холодильнику протягом ночі. Наріжте його на порційні шматочки та подайте до столу.