Пиріг з хурмою
Кухня
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 220 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- 1 яйце (+ білок)
- 1 ст.л. розпушувача
Для начинки:
- 2 великі хурми
- 150 гр сметани 15%
- 50 гр кедрових горішків (не обов'язково)
- 1 жовток
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. борошна
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані та дайте йому повністю охолонути. Розділіть білки та жовтоки. Вбийте жовток в окрему миску разом з одним білком.
- Просійте борошно разом з розпушувачем в більшу миску та додайте цукор. Зробіть в центрі ямку та влийте у неї яєчну суміш. Добре перемішайте, додайте розтоплене масло та замішайте м'яке та гладке тісто.
- Розкладіть тісто у форму для запікання та рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Зробіть бортики висотою близько 3 см. Залиште форму у холодильнику на 15 хвилин. Під час цього часу розігрійте піч до 180 °C.
- У мисці змішайте жовток, залишок цукру, борошна та ваніліну.
- Збивайте цю суміш вінчиком, додаючи поступово залишок сметани. Додайте кедрові горішки, якщо вони є в наявності.
- Вийміть форму з холодильника, розкладіть на тісто шматочки хурми та залийте їх сметанним кремом. Посипте горішками зверху.
- Печіть пиріг з хурмою близько 30 хвилин, або доки він не стане золотистим зверху. Вийміть форму з духовки та накрийте її легкою кухонною серветкою. Залиште пиріг щонайменше на півгодини.
- Охолоджуйте пиріг з хурмою у холодильнику протягом ночі. Наріжте його на порційні шматочки та подайте до столу.