Рецепт пиріжків з фаршем з дріжджового тіста

Рецепт пиріжків з фаршем з дріжджового тіста
3.8
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 320-350 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 200-250 гр свинячо-яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 ст. рослинного масла
  • 25 гр свіжих дріжджів
  • 1 ст. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У мисці з'єднати дріжджі з цукром, влити близько 120 мл теплої води (40С) та розтерти вилкою. Потім просіяти через сито половину борошна, перемішати, влити решту теплої води і знову перемішати.
  2. Накрити миску кришкою та поставити її у велику каструлю з теплою водою (близько 35С). Періодично нагрівати воду в каструлі або замінювати новою теплою водою, щоб опара постійно була в теплі.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати, на сковороду влити пару ложок рослинної олії і розігріти. Викласти цибулю на сковороду з розігрітим маслом і просмажити його до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
  4. Додати до смаженої цибулі фарш і смажити його близько 10 хвилин на середньому вогні, безперервно розминаючи грудочки лопаткою. Ближче до кінця посолити і поперчити начинку до смаку, зняти з вогню і залишити охолоджуватися під кришкою.
  5. У дріжджову опару поступово всипати борошно, що залишилося, влити рослинну олію, всипати сіль і вимісити до однорідності. Залишити дріжджове тісто на 10-15 хвилин в теплі. Потім розділити його на невеликі шматочки, утворити з них  кульки і притиснути зверху.
  6. Покласти по центру коржика 1 ч.л. фаршу, з'єднати та защипати краї тіста. Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки. На сковороду влити близько 100 мл олії та поставити на вогонь.
  7. У розігріте масло викласти кілька пиріжків і просмажити їх до рум'яності з обох боків на помірному вогні. Перекласти пиріжки на паперовий рушник, щоб вбрався надлишок жиру. Тим часом просмажити ще кілька пиріжків. Подавати готові пиріжки з фаршем до гарячого столу, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Ці пиріжки з фаршем є чудовим вибором для поживного обіду або перекусу. Їх можна подавати як окремо, так і разом з різними соусами або салатами. На заміну свинячо-яловичого фаршу можна використовувати курячий фарш або навіть овочі, якщо ви хочете приготувати вегетаріанські пиріжки. Насолоджуйтеся смаком та вишуканим ароматом домашніх пиріжків з фаршем!