Рецепт приготування фунчози з креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г креветок (краще великих)
- 120 г фунчози
- 1 маленький болгарський перець
- 100 мл води
- 1 маленька фіолетова цибулина
- кілька гілочок кропу
- 2-3 ст.л. соєвого соусу
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст.л. кунжуту (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Залити фунчозу гарячою водою, закрити кришкою та залишити на 5 хвилин. В окремій каструлі довести до кипіння 0,7-1 л води з гілочками кропу та 1 ч.л. солі. Додати креветки у киплячу підсолену воду та варити їх менше 1 хвилини після закипання.
- Відкинути фунчозу на друшляк, щоб вода стекла. Відкинути креветки на друшляк, видалити гілочки кропу та дати стекти воді. Очистити від панциря, голов та хвостів.
- На розігрітій сковороді з рослинною олією підсмажити часник до золотистого кольору протягом 1-2 хвилин. Додати креветки, нарізаний болгарський перець та цибулину та перемішати.
- Змішати гарячу воду з соєвим соусом та залити цю суміш до сковороди з креветками, перцем та цибулею. Готуварити на помірному вогні після закипання близько 1 хвилини. Додайте фунчозу і перемішайте.
- Готуйте фунчозу з креветками ще близько 2 хвилин на помірному вогні, часто помішуючи за допомогою лопатки. В кінці, за бажанням, можна додати ложку кунжуту та перемішати.
- Переложіть страву на тарілки та подавайте гарячим до столу. Це смачна та проста страва, яка підійде як для сімейного обіду, так і для вечері з друзями.