Рецепт приготування фунчози з креветками

Рецепт приготування фунчози з креветками
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г креветок (краще великих)
  • 120 г фунчози
  • 1 маленький болгарський перець
  • 100 мл води
  • 1 маленька фіолетова цибулина
  • кілька гілочок кропу
  • 2-3 ст.л. соєвого соусу
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. кунжуту (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Залити фунчозу гарячою водою, закрити кришкою та залишити на 5 хвилин. В окремій каструлі довести до кипіння 0,7-1 л води з гілочками кропу та 1 ч.л. солі. Додати креветки у киплячу підсолену воду та варити їх менше 1 хвилини після закипання.
  2. Відкинути фунчозу на друшляк, щоб вода стекла. Відкинути креветки на друшляк, видалити гілочки кропу та дати стекти воді. Очистити від панциря, голов та хвостів.
  3. На розігрітій сковороді з рослинною олією підсмажити часник до золотистого кольору протягом 1-2 хвилин. Додати креветки, нарізаний болгарський перець та цибулину та перемішати.
  4. Змішати гарячу воду з соєвим соусом та залити цю суміш до сковороди з креветками, перцем та цибулею. Готуварити на помірному вогні після закипання близько 1 хвилини. Додайте фунчозу і перемішайте.
  5. Готуйте фунчозу з креветками ще близько 2 хвилин на помірному вогні, часто помішуючи за допомогою лопатки. В кінці, за бажанням, можна додати ложку кунжуту та перемішати.
  6. Переложіть страву на тарілки та подавайте гарячим до столу. Це смачна та проста страва, яка підійде як для сімейного обіду, так і для вечері з друзями.