Залити фунчозу гарячою водою, закрити кришкою та залишити на 5 хвилин. В окремій каструлі довести до кипіння 0,7-1 л води з гілочками кропу та 1 ч.л. солі. Додати креветки у киплячу підсолену воду та варити їх менше 1 хвилини після закипання.
Відкинути фунчозу на друшляк, щоб вода стекла. Відкинути креветки на друшляк, видалити гілочки кропу та дати стекти воді. Очистити від панциря, голов та хвостів.
На розігрітій сковороді з рослинною олією підсмажити часник до золотистого кольору протягом 1-2 хвилин. Додати креветки, нарізаний болгарський перець та цибулину та перемішати.
Змішати гарячу воду з соєвим соусом та залити цю суміш до сковороди з креветками, перцем та цибулею. Готуварити на помірному вогні після закипання близько 1 хвилини. Додайте фунчозу і перемішайте.
Готуйте фунчозу з креветками ще близько 2 хвилин на помірному вогні, часто помішуючи за допомогою лопатки. В кінці, за бажанням, можна додати ложку кунжуту та перемішати.
Переложіть страву на тарілки та подавайте гарячим до столу. Це смачна та проста страва, яка підійде як для сімейного обіду, так і для вечері з друзями.