Фісташкова паста
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г фісташок (очищених, не смажених)
- 60 г цукру
- 30-40 г мигдалевого борошна (або можна використати мигдаль)
- 30 мл чистої води
- 30 мл рослинної олії без запаху (мигдалевої, виноградної або соняшникової)
- кілька крапель мигдального екстракту
- зелений харчовий барвник - щіпка на кінчику ножа або за інструкцією на упаковці (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Розкладіть очищені фісташки рівним шаром на листі та відправте їх на 10-15 хвилин у попередньо розігріту до 150°C духовку.
- Тим часом з'єднайте в каструлі цукор з водою й поставте на слабкий вогонь. Доведіть сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння (сироп не потрібно мішати, лише нахиляйте каструлю в різні боки).
- Відразу після закипання додайте до сиропу харчовий барвник і варіть при температурі 120°C (виміряйте кулінарним термометром). Додайте фісташки до готового сиропу та перемішайте.
- Цукор повинен кристалізуватися на горішках; якщо цього не сталося, значить, треба ще тримати каструлю на вогні, регулярно помішуючи фісташки з сиропом лопаткою.
- З'єднайте фісташки у сиропі з мигдалевим борошном або мигдалем і подрібніть усе використовуючи кухонний комбайн (або блендер, проте його треба періодично вимикати) до отримання дуже дрібної крихти.
- Поступово додайте рослинну олію, мигдальний екстракт та збийте до отримання густої однорідної маси. Переведіть фісташкову пасту в підходящий за розміром скляний або пластиковий контейнер, щільно закрийте кришкою та поставте в холодильник.
- Домашня фісташкова паста зберігається в холодильнику протягом до півроку.
Ця фісташкова паста може стати відмінною основою для приготування тортів, пирогів, морозива та багатьох інших десертів. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтесь смачними творіннями у своїй кулінарній пригоді!