Фісташкова паста

Фісташкова паста
4.4
(6)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г фісташок (очищених, не смажених)
  • 60 г цукру
  • 30-40 г мигдалевого борошна (або можна використати мигдаль)
  • 30 мл чистої води
  • 30 мл рослинної олії без запаху (мигдалевої, виноградної або соняшникової)
  • кілька крапель мигдального екстракту
  • зелений харчовий барвник - щіпка на кінчику ножа або за інструкцією на упаковці (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Розкладіть очищені фісташки рівним шаром на листі та відправте їх на 10-15 хвилин у попередньо розігріту до 150°C духовку.
  2. Тим часом з'єднайте в каструлі цукор з водою й поставте на слабкий вогонь. Доведіть сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння (сироп не потрібно мішати, лише нахиляйте каструлю в різні боки).
  3. Відразу після закипання додайте до сиропу харчовий барвник і варіть при температурі 120°C (виміряйте кулінарним термометром). Додайте фісташки до готового сиропу та перемішайте.
  4. Цукор повинен кристалізуватися на горішках; якщо цього не сталося, значить, треба ще тримати каструлю на вогні, регулярно помішуючи фісташки з сиропом лопаткою.
  5. З'єднайте фісташки у сиропі з мигдалевим борошном або мигдалем і подрібніть усе використовуючи кухонний комбайн (або блендер, проте його треба періодично вимикати) до отримання дуже дрібної крихти.
  6. Поступово додайте рослинну олію, мигдальний екстракт та збийте до отримання густої однорідної маси. Переведіть фісташкову пасту в підходящий за розміром скляний або пластиковий контейнер, щільно закрийте кришкою та поставте в холодильник.
  7. Домашня фісташкова паста зберігається в холодильнику протягом до півроку.

Ця фісташкова паста може стати відмінною основою для приготування тортів, пирогів, морозива та багатьох інших десертів. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтесь смачними творіннями у своїй кулінарній пригоді!