Якісоба - рецепт із куркою та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр курячого філе
- 400 гр пекінської капусти
- 350 гр локшини Рамен (можна замінити будь-якою локшиною або спагеті, бажано швидкого приготування)
- 3 морквини
- 120 мл соєвого соусу
- 1 цибулина
- 2 ст.л. пасти чилі (будь-якої гострої пасти або кетчупу)
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. рослинної олії (+ пів-ч.л. кунжутної олії - бажано)
Рецепт приготування страви:
- Локшину для якісоби зварити в окремій каструлі до готовності або залити окропом (відповідно до інструкції на упаковці). Відкинути на друшляк і залишити остигати. Куряче філе відокремити від кісток і порізати невеликими шматочками.
- На сковорідці розігріти олію та кунжутну олію, додати гостру пасту чилі. Часник почистити, дрібно порізати і додати в сковорідку через півхвилини після пасти, ретельно перемішати.
- Додати подрібнене м'ясо курки і перемішати. Смажити, помішуючи, півхвилини. Потім влити половину соєвого соусу і знову перемішати. Смажити на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин, помішуючи.
- Після закінчення її приготування перекласти вміст сковорідки в невелику каструлю і накрити кришкою. На цій же пательні розігріти ще ложку рослинної олії (за потреби).
- Пекінську капусту нашаткувати, цибулю очистити та дрібно порізати. Моркву почистити і порізати соломкою або натерти на крупній тертці. Викласти всі подрібнені овочі в сковороду з розігрітою олією.
- Смажити овочі 3-5 хвилин, помішуючи, на середньо-сильному вогні. Потім додати вміст каструлі, локшину, решту соєвого соусу, перець за смаком і перемішати.
- Якісоба готується ще 2-3 хвилини, при цьому періодично її потрібно помішувати. Розкласти гарячу страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Якісоба може бути змінена за вашим смаком та бажаннями - замість курки можна взяти свинину або яловичину, а овочі можна змінювати залежно від сезону та власних уподобань. Також, в якості приправи можна додати інші інгредієнти, такі як імбир або рибний соус, що додає страві більше аромату та смаку.