Рецепт простих кексів

Кухня
Інгредієнти:
- борошно — 2 склянки
- вершкове масло — 200 г
- яйця — 3 шт.
- цукор або пудра — 1 склянка
- ванілін — 1 щіпка
- ізюм — 150 г
- розпушувач — ½ ч.л.
- сіль — на кінчику ножа
Рецепт приготування:
- М'яке вершкове масло збиваємо з цукром, доки всі кристали не розчиняться.
- Включаємо максимальну швидкість блендеру і додаємо ванілін. Поки суміш збільшується у об'ємі, додаємо по черзі яйця, не припиняючи збивати.
- Забираємо блендер. Ізюм обдаємо кип'ятком і засипаємо до яєчно-масляної суміші. Перемішуємо ложкою, щоб ягоди розподілилися рівномірно і не пошкодилися.
- Підсолюємо заготівлю, засипаємо порціями тричі просіяне борошно, контролюючи, щоб не утворювалися грудочки. Додаємо розпушувач.
- Викладаємо тісто в змащену форму. Щоб кекс гарно розкрився, робимо змоченою у воді лопаткою "розріз".
- Десерт готується при 160 градусах за Цельсієм близько години. Потім кекс залишаємо остигати в відкритій духовці. Так його буде легше вийняти з форми, не пошкодивши.
- Прикрашаємо виріб цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до чаю.
Цікаві доповнення:
- Для людей, що страждають від цукрового діабету, можна замінити цукор фруктозою або стевією у відповідній пропорції.
- Любителі алкогольних напоїв можуть настоювати ізюм не на воді, а на ароматному ромі.
- Щоб додати кексу святкового вигляду, можна прикрасити його свіжими ягодами або цитрусовою цедрою перед подачею.
- Для більш ніжної текстури кексу додайте 2-3 столові ложки кисломолочного йогурту або сметани до тіста.