Рецепт простих кексів

Рецепт простих кексів
4.3
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

 

Інгредієнти:

  • борошно — 2 склянки
  • вершкове масло — 200 г
  • яйця — 3 шт.
  • цукор або пудра — 1 склянка
  • ванілін — 1 щіпка
  • ізюм — 150 г
  • розпушувач — ½ ч.л.
  • сіль — на кінчику ножа

Рецепт приготування:

  1. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром, доки всі кристали не розчиняться.
  2. Включаємо максимальну швидкість блендеру і додаємо ванілін. Поки суміш збільшується у об'ємі, додаємо по черзі яйця, не припиняючи збивати.
  3. Забираємо блендер. Ізюм обдаємо кип'ятком і засипаємо до яєчно-масляної суміші. Перемішуємо ложкою, щоб ягоди розподілилися рівномірно і не пошкодилися.
  4. Підсолюємо заготівлю, засипаємо порціями тричі просіяне борошно, контролюючи, щоб не утворювалися грудочки. Додаємо розпушувач.
  5. Викладаємо тісто в змащену форму. Щоб кекс гарно розкрився, робимо змоченою у воді лопаткою "розріз".
  6. Десерт готується при 160 градусах за Цельсієм близько години. Потім кекс залишаємо остигати в відкритій духовці. Так його буде легше вийняти з форми, не пошкодивши.
  7. Прикрашаємо виріб цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до чаю.

Цікаві доповнення:

  • Для людей, що страждають від цукрового діабету, можна замінити цукор фруктозою або стевією у відповідній пропорції.
  • Любителі алкогольних напоїв можуть настоювати ізюм не на воді, а на ароматному ромі.
  • Щоб додати кексу святкового вигляду, можна прикрасити його свіжими ягодами або цитрусовою цедрою перед подачею.
  • Для більш ніжної текстури кексу додайте 2-3 столові ложки кисломолочного йогурту або сметани до тіста.